Elisa testasi Nokian 5G-yhteyksiä

Elisa testasi ensimmäisenä suomalaisoperaattorina teknologiaa, jolla toteutetaan tulevaisuuden 5G-verkko. 5G-verkko tulee tarjoamaan muun muassa nykyistä 4G-verkkoa 100 kertaa nopeammat yhteydet ja erittäin matalan viiveen.

5G-verkkoa testattiin tänään Helsingissä Nokian tekniikalla. Elisan 5G-kokeessa testaajat pelasivat virtuaalitodellisuuspeliä langattomassa verkossa. Verkko muodostui 5G-tukiasemasta, päätelaitteesta ja core-verkosta. Verkon nopeus oli noin 5 Gbit/s.nokia_5g_logo__blue_fill

Virtuaalitodellisuuden lisäksi 5G tulee mahdollistamaan älyliikenteen, etäkirurgian ja muut tulevaisuuden palvelut.

’’Nopeat ja viiveettömät yhteydet mahdollistavat aivan uudenlaisia palveluja kuluttajille ja yrityksille. 5G-verkon myötä robotiikka tulee yleistymään, leikkauksia voidaan hoitaa etäkirurgialla ja autot ovat pian itseohjautuvia”, sanoo Elisan mobiiliverkoista vastaava johtaja Sami Komulainen.

” Testi on erinomainen osoitus siitä, että 5G-verkkojen kehittäminen etenee nopeasti ja teknologian edelläkävijänä olemme ensimmäisten joukossa ottamassa 5G:ta käyttöön”, Komulainen toteaa.

Päivitetty 13.49

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkossa

http://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2016?e=19307983/35580639