Ohjelmointikurssi rahan sijasta

Konevuokraaja Cramo haluaa tukea nuorten teknologiataitoja sponsoroimalla ohjelmointikurssin suomalaislukioon. Yritys tarjoaa Helsingin Kielilukion oppilaille 38 tunnin pituisen Mehackitin ohjelmointikurssin.

Kurssin toteuttaa vuonna 2014 perustettu suomalainen startup-yritys Mehackit. Mehackitin lukiokurssin kautta 16–18-vuotiaat pääsevät tutustumaan teknologian mahdollisuuksiin ja saavat ymmärrystä heitä ympäröivästä alati teknologisoituvasta maailmasta.

Mehackit-kursseilla päästään rakentamaan omia projekteja sekä ohjaajan avustamana että omaan tahtiin tekemällä.

’’Aiemmista kursseista saatu palaute on ollut todella positiivista. Monissa kouluissa on koettu, että meidän kurssimmeovat olleet oppilaille sopiva tapa tutustua teknologiaan’’, sanoo Mehacikitin perustaja ja toimitusjohtaja Henrietta Kekäläinen.

Kursseilla paitsi oppilaat, myös vastuuopettaja pääsevät tutustumaan luovaan ohjelmointiin uudesta näkökulmasta. Mehackitin materiaalit ovat ilmaisia ja koulu voi halutessaan käyttää niitä myöhemmin itsenäisesti.

Cramo uskoo, että teknologiataidot ovat vuosi vuodelta tärkeämpiä, ja siksi yhtiö haluaa varmistaa, että myös alalle siirtyvillä nuorilla on riittävät valmiudet selvitä digitalisoituvassa työelämässä. Yhtiö haluaa toimia esikuvana myös uuden teknologian ja digitaalisten ratkaisujen hyödyntämisessä.

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkossa