Sähköautojen latausasemat kartoille

Sähköautojen Virta-latausasemien reaaliaikaiset latauspaikka- ja varaustiedot tulevat tarjolle Heren karttapalveluihin Euroopassa. Liikennevirta Oy on sopinut yhteistyöstä Nokian entisen karttayritys Here Global BV:n kanssa.

Karttayhtiö Here tarjoaa jatkossa sähköautoilijoille tiedot Euroopassa sijaitsevista Virta-latausasemista ja niiden varaustilanteesta. Here kokoaa latauspisteistä sekä sijaintitiedot että muuttuvat tilatiedot yhdistäen eri tietokantoja ja tarjoaa käyttäjälle ajantasaisen tiedon siitä, onko latauspiste käytössä ja onko se varattuna vai vapaana.

”Sähköautoilu kehittyy kärkimaissa nopeasti ja alalla on nyt muotoutumassa toimintatapa, jossa latauspisteiden käyttäjälle on tarjolla laadukkaampaa tietoa latausverkon tilasta”, kertoo Liikennevirran toimitusjohtaja Jussi Palola.

sahkoautojenlatauspiste
Suomessa Virta-latausverkosto käsittää yli 90 latauspistettä.

Liikennevirran ja Heren järjestelmät toimivat yhdessä taustalla reaaliajassa. Kehittyvä latausjärjestelmä on avain sähköautoilun lisääntymiseksi. Palveluiden täytyy olla helppo käyttää ja sähköautoilijoille tärkeiden tietojen täytyy olla helposti saatavilla.

“Nyt kun Liikennevirrankin ajantasaiset tiedot sisällytetään datavirtaamme, uskomme että Heren tarjoaman tiedon laatu ja laajuus on markkinoiden kattavin”, sanoo Samuli Lehtonen Hereltä.

Virta-järjestelmällä hallinnoidaan latausverkkoja useissa Euroopan maissa Suomen Virtapiste-verkoston lisäksi.  Liikennevirta Oy:n omistaa 18 suomalaista johtavaa energiayhtiötä.

 

http://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2016?e=19307983/35580639