Uutuusmikro kuin Steve Jobsin Next

Hewlett Packard on tuonut pöytämallisen Omen X -tehomikron, jonka muotokieli on kuin edesmenneen Applen Steve Jobsin Next-tietokoneissa. HP:n kone on pc-pelaajille, kun Next kehitettiin aikanaan yliopistomaailman tarpeisiin.

HP:n tummapintainen pelikone Omen X tarjoaa suorituskykyä ja räätälöimismahdollisuuksia virittäjille. Uusimpia  NVIDIA-grafiikkakiihdyttimiä on  GeForce GTX 1080:aan saakka, joten  laite  soveltuu myös VR- ja 4K-pelaamiseen. Suorittimena on Intelin i7 tai i5 ylikellotusmahdollisuudella. Näytöksi on kaareva Omen X -näyttö.

Uutuudessa on lämmönhallintaominaisuudet, johon sisältyy kolmeen osaan jaettu, eri komponentit toisistaan erottava tietokonekotelo, jossa kunkin osan oma tuuletus. Kehikko tukee jopa kolmea 120 mm:n nestejäähdytintä, sillä kotelon päällä on tuuletusaukot ja sen alla jalusta, joka nostaa kotelon maasta ja auttaa imemään sisään viileää ilmaa, mikä mahdollistaa parhaan mahdollisen ilmanvaihdon.

Ulkoisesta rakenteestaan huolimatta uutuus on sisältä standardien mukainen ja mahdollistaa tuotteen helpon laitepäivitykset ja muokkaamisen vakio-osilla. Laitepäivityksien suorittamista helpottaa koteloon piilotettu työkalupakki ja se, että sisäosiin pääsee käsiksi myös ilman työkaluja.

Valmiin mikron lisäksi rakentajat ja muokkaajat voivat hankkia myös pelkän tyhjän Omen X -kotelon virityksiään varten.

LISÄÄ: HP Omen X (LINKKI, video)

TAUSTAA: Steve Jobsin Next oli 1980-luvun lopulla uusia uria aukova laite, jonka osana oli tosin jäädä kuriositeetiksi optisine levyineen. Steve Jobsin palattua takaisin Applelle Nextin käyttöjärjestelmästä kehittyi yrityksen nykyinen käyttöjärjestelmä. LISÄÄ (LINKKI, wikipedia)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkossa

http://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2016?e=19307983/35580639