Opetuskäyttöön viritetty oskilloskooppi

Tektronixin TBS2000-oskilloskooppisarjaa voi pitää opetuskäyttöön tarkoituksena päivityksenä TDS2000:lle, joka on yhtiön mukaan maailman eniten käytetty oskilloskooppi. Uutuus ei kuitenkaan täysin korvaa TDS2000-perhettä, joka säilyy edelleen valmistuksessa ja myynnissä.

Tektronixin TBS2000:n perusominaisuudet ovat enimmäkseen samat kuin valmistajan aiemmassa TDS200-sarjassa: kaksi tai neljä mittauskanavaa mallista riippuen, analoginen kaistanleveys 100 tai 70 megahertsiä ja näytetaajuus yksi gigahertsi.

Aiemmassa TDS2000-sarjan laitteissa on  200 megahertsin kaistanleveyteen ja mallista hieman riippuen jopa kahden gigahertsin näytetaajuuteen. Uuden sarjan tärkein parannus on huomattavasti suurempi näytemuisti: vakiona 20 miljoonan näytteen muisti, kun taas TDS2000-perheessä näytemuistin koko on vain 2500 näytettä.tekstronix2000A

Hieman yli tuhannen euron lähtöhinnallaan uutuus kilpailee tiukasti muiden suurempien mittauslaitevalmistajien  (Keysight, LeCroy, Rohde & Schwarz ja Fluke) kuin myös pienempien valmistajien (GW Instek ja Rigol) kanssa.

TBS2000 tarjoaa ensimmäisenä hintaluokassaan mahdollisuuden käyttää Tektronixin aktiivimittapäitä. Kuvaruudun koko on kasvanut uutuudessa yhdeksään tuumaan, kun TDS2000-perheessä kuvaruutu on 5,7 tuumaa. Lisäksi TBS2000:ssa on erityisiä ominaisuuksia, joista on hyötyä opetuskäytössä.

Uutuudessa on esimerkiksi eLXI-standardin mukainen Ethernet-liitäntä, jonka ansiosta oskilloskooppia voi käyttää nettiselaimen kautta. WiFi-liitäntää varten on saatavissa USB-porttiin liitettävä tikku.  Lisäksi Tektronixilta on saatavissa myös opetustarkoituksiin valmiiksi suunniteltuja laboratoriotehtäviä, joiden ohjeet voi ladata oskilloskooppiin sen kuvaruudulla näytettäväksi.

LISÄÄ: Tektronixin tuotetieto  (LINKKI) ja jakelijat (LINKKI – Hae Suomi ja oskilloskoopit -haulla)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkossa

http://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2016?e=19307983/35580639