Elisan verkossa huippunopeus – Huawein 4G-tekniikalla

Suomessa tehtiin elokuussa maailmanennätys, kun Elisa ja Huawei saavuttivat 4G-testiverkossa 1,9 Gbit/s nopeuden. Tulevaisuudessa huippunopeita yhteyksiä tarvitaan muun muassa jatkuvasti yleistyviin virtuaalitodellisuussovelluksiin.

Elisa saavutti ensimmäisenä maailmassa 1,9 Gbit/s nopeuden 4G-testiverkossa. Maailmanennätykseen päästiin käyttämällä Huawein uutta 4G-teknologiaa.

’’Ennätysnopeus on askel kohti 5G-verkkoa, mutta myös erinomainen osoitus siitä, millaisia mahdollisuuksia 4G-verkko edelleen tarjoaa, kertoo Elisan mobiiliverkoista vastaava johtaja Sami Komulainen.

4G-verkosta saatavat nopeudet kasvavat Komulaisen mukaan jatkuvasti ja todennäköisesti tulevina vuosina asiakkaille on tarjolla jopa gigabittien mobiilidatayhteyksiä,

”Tulevaisuudessa huippunopeille yhteyksille on yhä enemmän kysyntää, kun esimerkiksi 360 asteen videokuva ja virtuaalitodellisuussovellukset yleistyvät”, Komulainen arvio.

Tällä hetkellä Elisan verkon maksiminopeus on 450 Mbit/s ja nopein saatavilla oleva mobiililaajakaistaliittymä 300 Mbit/s.

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkossa

http://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2016?e=19307983/35580639