Lämpökamera sopii kännykkään

Panasonic on kehittänyt kännyköihin sopivan lämpökameran kuva-anturin. Siitä on tarjolla myös koekortti ja älypuhelimiin Bluetooth-sovellus.

Panasonic on kehittänyt Grid-EYE-kameramoduulia jo vuosia. Uusimman moduuliversion lisäksi tulossa on kokeilukortti, jossa on kuva-anturin lisäksi matalatehoinen Bluetooth Low Energy-moduuli PAN1740. Kortilla on  myös Atmelin ARM Cortex-M0-pohjainen mikro-ohjain ATSAMD21.

Panasonicin Grid-EYE-kuva-anturissa on 64 kuvapistettä järjestettynä 8×8 matriisiin. Jokaisessa kuvapisteessä on lämpösähköinen anturi, joka koostuu sarjaan kytketyistä, ns. Seebeckin ilmiöön perustuvista lämpösähköpareista.

Kuvan tarkkuus on kaupallisiin lämpökameroihin verrattuna vaatimaton, mutta hinnalta omaa luokkaansa. Kokeilukortin mukana tuleva sovellus osaa kuitenkin interpoloida vierekkäisten kuvapisteiden lukuarvojen välillä ja siten parantaa näyttökuvan tarkkuutta.

Panasonic on toteuttanut myös älypuhelinsovelluksen, jonka avulla Bluetooth-yhteyden kautta voi siirtää lämpökuvan kokeilukortilta puhelimeen. Näin puhelimen kuvaruudulla voi katsella lämpökuvaa ja puhelimen oman kameran kuvaa päällekkäin. Sovellus on aluksi saatavissa iPhone-puhelimiin ja myöhemmin myös Android-puhelimiin.

LISÄÄ: Panasonic  (LINKKI), jakelijat (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkossa!

http://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2016?e=19307983/35580639