Renesas ostamassa amerikkalaisyhtiötä

Japanilainen piirivalmistaja Renesas harkitsee tehopiirejä valmistavan Intersilin ostamista. Toteutuessaan kauppa olisi jo kolmas alalla lyhyen ajan sisään. Myös komponenttien jakelukauppa on muutoksessa.

Amerikkalaisen tehonhallintapiirejä valmistavan Intersilin myyntihinnaksi arvioidaan noin kolme miljardia dollaria. Piilaaksolaisen yrityksen viime vuoden liikevaihto oli 521,6 miljoonaa dollaria. Ostaja japanilainen Renesas syntyi vuonna 2003 kun Hitachi ja Mitsubishi yhdistivät sirutoimintonsa.

Lisää markkinaosuutta Renesas sai vuonna 2010 kun siihen liitettiin vielä NEC:n piiritoiminnat. Erityisen voimakas yritys on auto- ja teollisuuden käyttämissä ohjaimissa. Niihin yritys aikoo myös keskittyä. Intersilin ostolla Renesas uskoo vahvistavansa markkinaosuuttaan.

Kansainväliset piiriyritykset ovat  voimakkaassa muutostilassa. Yrityksiä on myyty tai pilkottu. Kesän alussa japanilainen Softbank osti 24 miljardilla punnalla ohjainpiirivalmistaja ARMin ja äskettäin Analog Devices sopi kilpailevan Linear Technologyn ostosta.

Runsas vuosi sitten Philipsin piiriyksikkönä aloittanut NXP osti Motorolon piiriyksikkönä aloittaneen Freescalen 11,8 miljardilla dollarilla. Myös komponenttien jakelubisneksessä on yritysjärjestelyitä. Uusimpana nettikauppa Farnellin siirtyminen Avnetin omistukseen.

LISÄÄ: Kesä toi elektroniikkayritykset yhteen (LINKKI, uutinen) ja Farnel meneekin Avnetille (LINKKI, uutinen). Lisää lukuja komponenttien jakelukaupasta  eurooppalaisen DMAS-järjestön markkinakatsauksesta (LINKKI, tiedote).

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkossa!

http://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2016?e=19307983/35580639