Loimaa panostaa aurinkoenergiaan – 2400 paneelia

Loimaalla sijaitseva Sallila Energian uusi aurinkopuisto vuokraa paneeleita erilaisten palveluntuottajien ja yksityisasiakkaiden käyttöön. Puistossa on noin 2 400 aurinkopaneelia. Paneelien määrää alueella voidaan kasvattaa myöhemmin.

Hankkeen myötä Loimaa panostaa entistä vahvemmin uusiutuvan energian käyttöön. Paneeleista on vuokrattuna noin 85 prosenttia. Loimaan kaupunki on vuokrannut tänään avautuvasta Loimaan aurinkopaneelipuistosta 800 paneelia.

Kaupunki varaa vuokraamistaan paneeleista saatavan aurinkosähkön Loimaan Keskuskoululle tukeakseen koulun Vihreä lippu -hanketta. Loimaan Keskuskoulu on alueen ainoana kouluna onnistunut saavuttamaan Kestävän Vihreä lippu -tason.

Aurinkopaneelipuisto sijaitsee Loimaan Hulmin teollisuusalueella. Koko alueen laajuus on 2,4 hehtaaria, josta nyt on otettu käyttöön runsas puolet. Tällä hetkellä puiston paneelien huipputeho on 760 kilowattia. Puisto on ollut koekäytössä heinäkuun lopusta asti. Tänään vietettiin virallisia avajaisia.

Sallila Energia on yhtenä omistajana myös Haminan Mäkelänkankaalla juuri käyttöönotetussa aurinkovoimalassa. Myös Loimaan Kaukolämpö Oy vuokraa 800 paneelia lisätäkseen uusiutuvan energian osuutta tuottamassaan kaukolämmössä.

LISÄÄ:  Live-kuvaa ja tietoa Loimaan aurinkopuistosta (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkossa!

http://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2016?e=19307983/35580639