Pienet IoT-anturit esineiden internetiin

Oululainen suunnittelutalo Haltian laajentaa Thingsee IoT-laitealustaansa pienillä antureilla. Ne hyödyntävät tamperelaisen Wirepas Connectivity -verkkoprotokollaa. Järjestelmä koostuu Thingsee-reitittimestä ja pienistä POD- ja TAG-antureista.

Haltian uusilla IoT-antureilla voidaan mitata lämpötilaa, valoisuutta, ilmankosteutta, ilmanpainetta ja liikkeitä reaaliaikaisesti. Lisäksi antureissa on magneettikytkin esimerkiksi ovien ja erilaisten venttiilien seurantaan.

Niistä POD-anturi (kuvassa) on golfpalloa haltianIoT2wwwpienempi, vähävirtainen moduuli, jonka toiminta-aika voi olla jopa vuosia. Pienempi TAG on vain kolikon kokoinen.

Antureista saa myös räätälöityjä versiota. Ensimmät prototyypit ovat  jo tilattavissa yritysten kehityshankkeisiin.

Haltian Thingsee-järjestelmässä voidaan esimerkiksi tavaroiden sijainti nähdä reaaliajassa ja keskeytyksettä varaston tai tehtaan sisällä, mutta myös kuljetuksen aikana. Sijainnin lisäksi voidaan seurata jatkuvasti esimerkiksi varastointi- ja kuljetusympäristön tilaa.

”Uskomme, että IoT-alustamme tulee mullistamaan yrityksen tavaran- ja kuljetustenseurannan, sekä hinnan että kerättävän tiedon ansioista”, kertoo Haltianin toimitusjohtaja Pasi Leipälä.

thingseeOneThingsee-reititin lähetää antureiden keräämät tiedot asiakkaan järjestelmiin mobiiliyhteyttä käyttäen. Thingsee-alusta on nyt saatavilla tamperelaisen Wirepasin verkkoprotokolla, jossa  päätökset tapahtuvat automaattisesti ja paikallisesti.

Jokainen verkon laite voi Wirepasin protokolla toimia tarvittaessa reitittimenä. Hajautetun laiteverkon (MESH) ansiosta kaukaisimpien antureiden etäisyys reititinlaitteeseen voi olla jopa kilometrejä.

Wirepas on ollut aktiivinen viime kuukausina. Eilen uutisoimme yrityksen protokollaa käytettavän sveitsiläisen ubloxiin moduulikorttien kanssa (LINKKI).

Oululainen Haltian on Wirepasin toimitusjohtaja Teppo Hemiän mukaan arvokas lisä kumppanuusverkostoon. ’’Yhdessä me pystymme tarjoamaan asiakkaille edistyksellisen ja tehokkaan ratkaisun, joka on helppo ottaa käyttöön.”, sanoo Wirepasin toimitusjohtaja Teppo Hemiä

TAUSTAA: Oululainen Haltian on langattoman elektroniikan suunnittelutalo, joka työllistää tällä hetkellä yli 80 huippuosaajaa. Tamperelainen Wirepas keskittyy esineiden internetin verkkoratkaisujen tarjoamiseen. Wirepasin pääkonttori on Tampereella ja sillä on lisäksi toimisto Brasiliassa, Koreassa, Saksassa, Ranskassa ja Yhdysvalloissa.

LISÄÄ: Haltian IoT (LINKKI) ja Wirepas (LINKKI) ja  CTO Ville Kasevan nettiesitys 6.9.2016 klo 16.00 alkaen (LINKKI, kirjautuminen)

Päivitetty 26.8.2016

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkossa

http://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2016?e=19307983/35580639