Antureita ja nopeaa dataa kouluympäristöihin

Suomalainen SenCity-hanke etsii yhdessä 6Aika-hankkeen ja Business Oulun kanssa uudenlaisia, käyttäjälähtöisiä digipalveluja Oulun Metsokankaan koulu- ja monitoimitaloympäristöön. Koulun valaistusinfrastruktuuria täydennetään tarvittavilla nopeilla tiedonsiirto- ja anturiratkaisuilla.

Innovaatiokilpailussa haetaan uusia ratkaisuja niin turvallisuuteen, opetuksen tukemiseen ja monipuolistamiseen, oppilaiden aktivoimiseen kuin kiinteistön älykkääseen ylläpitoon ja energiansäästöön.

VTT:n koordinoimassa SenCity-hankkeessa pilotoidaan älykkäitä palveluja ja valaistusratkaisuja yhteistyössä Oulun yliopiston, osallistujakaupunkien ja yritysten kanssa.  Uudella innovointikilpailulla halutaan edistää uudenlaisten digitaalisten ratkaisujen kehittymistä ja soveltamista koulun ja monitoimitalon älykkääseen toimintaympäristöön.

SenCity-hankkeessa Metsokankaan koulun valmiuksia täydennetään tarvittavilla tiedonsiirto- ja anturiratkaisuilla.  Lisäksi alueelle rakennetaan kattava Wifi-verkko digitaalisten palveluiden mahdollistamiseksi.

Myöhemmin verkkoa voi vahvistaa 5G-teknologialla ja paikallisella laskentakapasiteetilla. Tämä mahdollistaa esimerkiksi uudentyyppisten videoon tai lisättyyn todellisuuteen pohjautuvien ratkaisujen kokeilemiseen.

Innovaatiokilpailu huipentuu Oulussa järjestettävään Metsokangas DigiDay -päivään tiistaina 20. syyskuuta Metsokankaan koululla.

LISÄÄ: Tekesin SenCity-uutinen (LINKKI) ja Metsokankaan innovointipäivä (LINKKI)