Suomalainen sykemittausyritys Piilaaksoon

Eurooppalaisista teknologiayrityksistä Suomesta lähtee Piilaaksoon kisaamaan sykemittausta kehittävä jyväskyläinen Firstbeat. Eurooppalainen EIT Digital ja Mind the Bridge ovat valinneet 18 lupaavinta teknologia-alan kasvuyritystä Startup Europe Comes to Silicon Valley (SEC2SV) –verkottumisohjelmaan.

Piilaakson startup-kilpailu SEC2SV järjestetään San Franciscossa 12.-20. syyskuuta. Viikon mittainen tapahtuma tarjoaa eurooppalaisille startup- ja kasvuryityksille ainutlaatuisen mahdollisuuden verkottua yhdysvaltalaisten asiakkaiden, sijoittajien sekä yhteistyökumppaneiden kanssa.

Suomesta joukkoon kiilasi jyväskyläläinen FirstBeat Technologies, jonka kehittämä sydämen sykeanalyysi auttaa parantamaan suorituskykyä ja hyvinvointia. Yrityksen tuotteita käytetään laajalti ammattilaisten parissa. Yrityksen osaamista on myös sykemittareiden valmistajien kuten Suunnon, Garminin, Boschin, Pulseonin ja Samsungin laitteissa.

”Ohjelmaan valitut yritykset edustavat vahvasti Euroopan tulevaisuutta seuraten TomTomin, Spotifyn tai BlaBlaCar:in menestystarinoita,” toteaa järjestelyistä vastaava Marko Turpeinen, EIT Digitalin Piilaakson johtaja.

StartupEuropePiiLaaksoSuomalaisen FirstBeatin lisäksi Piilaaksoon on valittu kasvuyrityksiä Belgiasta, Raskasta, Islannista, Italiasta, Luxemburgista, Hollannista, Romaniasta, Espanjasta, Sloveniasta, Ruotsista, sekä Englannista.

Valitut 18 kasvuyritystä ovat tähän mennessä saaneet jo yli 53 miljoonaa euroa investointirahaa. Niillä on jo yli tuhat työntekijää.

Järjestelyissä mukana oleva EIT Digital on Euroopan johtava digitalisaatiota, innovaatioita ja yrittäjyyttä edistävä organisaatio, joka  koostuu yli 130 yrityksen, pk-yrityksen, yliopiston ja tutkimuslaitoksen ekosysteemistä.

Digital on yksi Euroopan Innovaatio- ja Teknologiainstituutin viidestä osaamis- ja innovaatioyhteisöistä. Suomessa EIT Digitalin toimitilat sijaitsevat Espoon Otaniemessä. Suomalaiset ydinkumppanit ovat Aalto-yliopisto, VTT ja Nokia.

Kuva: FirstBeat

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkossa!

http://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2016?e=19307983/35580639