HealthBio-seminaari tukee terveysteknologian vientiä

Samaan aikaan kun useimmat alat tuskastelevat heikosti vetävän viennin kurimuksessa, voi suomalainen lääke- ja diagnostiikkasektori kokoontua Turussa syyskuussa järjestettävään HealthBio-seminaariinsa positiivisissa tunnelmissa.

Suomen terveysteknologian vienti oli viime vuonna 1,9 miljardia euroa eli yli puolet Suomen korkean teknologian kokonaisviennistä. Korkean teknologian viennistä jo 54 prosenttia tulee terveysteknologiasta.

Viimeisen kymmenen vuoden aikana keskimääräinen vuosikasvu on ollut kahdeksan prosenttia. Diagnostiikan osalta Suomen kauppatase on reilusti positiivinen.  Myös suomalaisille lääkkeille on riittänyt kysyntää maailmalla.

Lääketeollisuuden tuottama arvonlisäys on Kemianteollisuuden tilastojen mukaan vuositasolla jo 1,3 miljardia euroa. Kasvualaa vauhdittaa myös seminaarissa lanseerattava Life Science kiihdyttämö, joka on Suomessa lajissaan ensimmäinen.

– Vaikka niin tutkimuksen kuin yritystoiminnan parissa riittää aina haasteita, on kansantalouden näkökulmasta tarkasteltuna suomalaisen life science -alan näkymä positiivinen, muistuttaa johtaja Tero Piispanen Turku Science Park Oy:stä.

Piispasen johtama Turku Science Park on vuodesta 2007 lähtien järjestänyt life science -alan toimijoille vuosittaisen kokoontumisen HealthBio -vuosiseminaarin muodossa. Tänä vuonna tapahtuma järjestetään jo kymmenennen kerran.

Turkuun odotetaan 6.9. jälleen kolmatta sataa alan johtavien yritysten ja tutkimusyhteisöjen edustajaa.

Kuvituskuva: Suomalaisen startup-yritys MeeDocin etälääkärisovellus.

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkossa!

http://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2016?e=19307983/35580639