Muovielektroniikkayritys sai vahvan taustajoukon

Kempeleläinen Tactotek sai ennen juhannusta EU:n Horizon 2020 -ohjelmasta 2,5 miljoonaa euroa muovielektroniikan tuotantotekniikan kehittämiseen. Nyt Tactotek vahvistaa taustajoukkoaan nimekkäillä elektroniikkateollisuuden osaajilla.

Kempeleläinen Tactotek on kehittänyt uudenlaisen rakenteelliseen elektroniikkaan (structural electronics) perustuvan tuotantomenetelmän, joka mahdollistaa sekä printatun älykkyyden että perinteisten elektroniikkakomponenttien ruiskuvalamisen osaksi muovisen elektroniikkatuotteen kuorirakennetta.

Tactotekin juuret ovat VTT:llä, mutta yritys on itsenäisesti kehittänyt menetelmää vuodesta 2011 lähtien. Tactotekin toimitusjohtaja on Jussi Harvela. Eilen yritys kertoo saaneensa taustajoukkoihinsa monia elektroniikka-alan hyvin tuntemia asiantuntijoita.

Tactotekin Advisory Boardiin neuvonantajaksi on nimitetty kännykkävalmistaja HTC:n perustajista Lon Tan, Nokian kännykkäpioneeri  Kari-Pekka Wilska, Sonylla toiminut Shinichi Okamoto,  pilvipalveluyhtiö Mirantiksen rahoitusjohtajana Rik Thorbecke  ja HDMI-liittouman entinen vetäjä ja patenttivastaava Leslie Chard.

Neuvonantajien asiakastuntemus ja patenttiosaaminen ovat kempeleläisyritykselle erittäin tärkeitä.

“Neuvonantajien aktiivinen osallistuminen osoittaa luottamusta siihen mahdollisuuteen, joka meillä on elektroniikkateollisuuden mullistamiseen rakenteellisen elektroniikan avulla”, kertoo TactoTekin toimitusjohtaja Jussi Harvela. 

Tactotek työllistää tällä hetkellä yli 40 henkeä ja se on tuplaamassa henkilöstönsä määrän seuraavan vuoden aikana. Yrityksellä on toimistot Kempeleessä ja Cupertinossa, Piilaaksossa, sekä edustus useissa Keski-Euroopan ja Aasian maissa Tactotek toimii myös yhteistyössä maailman johtavan teollisuuskonserni DuPontin kanssa.

LISÄÄ: Tactotek (LINKKI) ja Uusiteknologia.fi uutinen 15.6.2016 (LINKKI).

Päivitetty klo 12.22

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkossa!

http://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2016?e=19307983/35580639