Uusinta IoT-tekniikkaa kiinteistöihin

Aalto-yliopiston uudessa Internet of Buildings -tutkimushankkeessa selvitetään, miten kiinteistöt voidaan verkottaa etävalvomoiden, koneiden internetin tai palveluorganisaation kautta kokonaisjärjestelmiksi.

Entä jos kulunvalvontaan kertyvän datan, tulevien sääennusteiden tai läsnäolotunnistuksen mukaan voisi jo ennalta optimoida kiinteistön olosuhteita? Mitä jos tulevaisuudessa olisi mahdollista luopua kokonaan ennakoivista kausihuolloista ja siirtyä laitteiden tarpeenmukaiseen huoltoon?

Kiinteistöalan digitalisoitumisen murros tulee tapahtumaan ennemmin tai myöhemmin ja mullistamaan alan perusteitaan myöten. Silti kiinteistöalan digivelka kasvaa talotekniikkayhtiö Aren teknologiajohtaja Juho Siitosen mukaan kovaa vauhtia.

Takamatka on edelleen mahdollista kuroa umpeen yhteistyössä Aren ja muiden alan toimijoiden ja asiantuntijaorganisaatioiden kanssa. ”Tavoitteenamme on antaa oma panoksemme kiinteistöalan ja koko yhteiskunnan kannalta merkittävän asian kehittämiseen”, kertoo Aren teknologiajohtaja Juho Siitonen.

Käsi kädessä Aallon Internet of Buildings -hankkeen kanssa kulkee myös samaan alueeseen liityvä Älykäs valvomo -kehityshanke, jossa pyritään löytämään uusia ratkaisuja kiinteistöjen etävalvontaan ja ylläpidon ohjaamiseen.

LISÄÄ: Are Oy:n teknologiajohtaja Juho Siitosen esitys Älykäs ylläpito 2016 -tapahtumassa (LINKKI, pdf).

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkossa!

http://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2016?e=19307983/35580639