Uutuusmikro nousi pystyyn

Muutama viikko sitten Hewlett Packard esitteli pelimikronsa, joka oli saanut muotoiluun innostuksen Steve Jobsin 80-luvun lopun NeXT-tietokoneista. Nyt HP:n uusi Pavillon Wave -mikro on saanut ideoita Applen pönttömallisesta Mac Prosta.

Hewlett-Packardin uusi erikoinen Pavilion Wave -mikro on 360 asteen muotoilunsa ansiosta 85 prosenttia perinteisiä, tornimallisia PC:itä pienempi: sen mitat ovat vain 17,29 x 16,81 x 26,13 cm.

HPtietokonetekniikka
HP:n uuden Pavilion Wave-tietokoneen sisäinen rakenne.

Kolmiomaisessa mallissa on kolme pääaluetta komponenteille: yhdellä sivulla on emolevy, toisella kiintolevy ja kolmannella lämmönhallinta. Emolevyn ja grafiikkakortin tuottama lämpö poistuu putkien kautta tietokoneen päältä.

Uuden mikron muotoilun lähtöpiste on ollut keskusäänijärjestelmä, joka on viimeistelty ensiluokkaisilla materiaaleilla, kuten akustiseen äänensiirtoon optimoidulla kudotulla kaiutinkankaalla.

AppleMacPro
Applen vuonna 2014 julkistama Mac Pro.

PC:n päälle sijoitettu paraboloidiheijastin heijastaa kaiuttimien ritilästä tulevan äänen samansuuntaisesti kaikkiin suuntiin ja toimii samalla kuuman ilman poistoaukkona.

360 asteen Multi-Directional Reflective Audio -järjestelmä tuottaa koneen keskelle asennetun kaiuttimen avulla kirkkaan ääniprofiilin kaikilla taajuuksilla. Kaiuttimen toimintaa ohjataan B & O Play -järjestelmällä äänenlaadun varmistamiseksi niin keski-, ala- kuin ylä-äänialueillakin.

Pavilion Wave on valmistajan mukaan markkinoiden ensimmäinen täysin integroidun ja edistyneen äänijärjestelmä Cortanan ympärille rakennettu pöytätietokone. Cortana-tuki ja kaksi kaksoismikrofonia, joiden avulla käyttäjät voivat puhua tietokoneelle ja pitää kädet vapaina.

Pystymallisen Pavilion Wave:n lisäksi HP julkisti yrityskäyttöön johdottomilla liitännöillä varustetun modulaarisen Elite Slite -pöytämikron. Se saa jopa sähkönsä siihen liitetystä monitorista. Laitteen mitat ovat 16,51 x 3,5 x 16,51 cm, ja painoa kilo.

Uusia toimintoja laitteseen pinottavien lisäosien avulla. Niitä ovat esimerkiksi viestintäkeskus, multimediasoitin, Skype for Business  -puhelin tai langaton latausasema. HP Elite Slice -tuoteperheeseen kuuluu myös uusi HP Elite Slice for Meeting Rooms, joka on ensimmäinen kokoustiloihin suunniteltu PC, jossa kokoukset voi aloittaa yhdellä kosketuksella.

LISÄÄ: HP Pavilion Wave (LINKKI) ja Next-tyylinen HP Omen X (LINKKI, uutinen)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkossa!

http://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2016?e=19307983/35580639