4G jyrää – mobiilidatan käyttö huippulukemissa

Nopeissa 4G-verkoissa data siirtyy entistä vilkkaammin.  Elisan kertoo  datasiirron yltäneen  jo kaikkien aikojen ennätykseensä. 4G:n osuus kaikesta mobiilidatasta on Elisalla kasvanut räjähdysmäisesti.

Elisan mobiilidataa käytettiin elokuussa keskimäärin yli 13 gigatavua. Datamäärän voimakkaaseen kasvuun vaikutti elokuussa olympialaisten seuraaminen ja suoratoistaminen mobiililaitteilla.

Erityisesti vilkkaasti kulkeva 4G-verkko piikittää datankulutuksessa. ’’4G-datan volyymi on kasvanut edellisvuodesta yli 110 prosenttia, kertoo Elisan mobiiliverkoista vastaava johtaja Sami Komulainen.

Elisan mobiiliverkossa mobiilidatan käyttövolyymi on nyt 60 prosenttia korkeampi kuin vastaavana ajankohtana viime vuonna. Yli 75 prosenttia kaikesta Elisan mobiiliverkon dataliikenteestä liikkuu jo 4G-verkossa.

Elisalla miljoonan 4G-käyttäjän raja rikottiin huhtikuussa.

Kuva: Samsung

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkossa!

http://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2016?e=19307983/35580639