IoT-ratkaisu palkittiin vuoden strategiatekona

Suomen Strategisen Johtamisen Seura  jakoi vuoden strategiateko-tunnustuksen jätteidenkeruussa uusinta IoT-anturitekniikkaa hyödyntävälle Enevolle. Kaksi muuta finalistia Girls in Tech sekä Kela palkittiin kunniamaininnalla.

Tunnustuksen saajaksi tänä vuonna oli ennätysmäärä ehdokkaita, yhteensä 26 ehdotusta. Jäsenten lähettämien ehdotusten joukosta Seuran hallitus oli valinnut kolme finalistia: Enevo Oy, Girls in Tech Helsinki ja Kela, joista Enevo sai ykkössijan.

Vuoden Strategiateko on näkyvä, strategiaa elävöittävä teko, joka on osaltaan vaikuttanut positiivisesti Suomen, yksittäisen yrityksen, toimialan tai yhteisön kehitykseen. Siihen vastaa hyvin Enevo, jota on sanottu roskisten uberiksi,

Enevo digitalisoinut jätteidenkeräysbisneksen sijoittamalla roskalaatikkoihin keräyslogistiikka helpottavia IoT-antureita. Vuonna 2010 perustetun yrityksen liikevaihto hipoo 200 miljoonan euron rajaa.

Kunniamaininnan saaneista Girls in Tech Helsinki on yhteisö, joka on aloittanut naisille suunnatun digitaaliajan mentorointiohjelman, organisoinut yritysvierailuja sekä tarjonnut viikonlopun kestoisen bootcamp-tapahtuman.

Kelassa toteutettu organisaatiouudistus oli puolestaan digiloikka, jonka yhteydessä sähköinen asiointi tuli entistä laajemmin käyttöön.

Suomen Strategisen Johtamisen Seura on akateemisten, liikkeenjohdon, konsulttien ja kehittäjien foorumi, joka edistää strategista ajattelua ja johtamista. Seura on perustettu vuonna 1989 ja jäseniä on noin 450.

Viime vuonna Strategisen johtamisen seura palkitsi strategiapalkinnolla IoT-alueen osaaja, dipl.ins. Lauri Jaakkolan. Hänen lähtökohtana on näkemys tulevaisuudesta, jossa esineiden internet eli IoT tulee muuttamaan keskeisellä tavalla perinteisen konepajateollisuuden liiketoiminnan perusteita.

LISÄÄ: SSJS:n vuoden 2016 palkitut (LINKKI) ja vuoden 2015 palkittu DI Lauri Jaakkola (LINKKI, uutinen)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkossa!

http://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2016?e=19307983/35580639