Mustesuihkua kappaleiden pintaan

Tulostusjätti Xerox on kehittänyt tulostustekniikan, jolla esineitä tai paketteja voidaan personoida nopeasti. Uudella tekniikalla voidaaa suihkuttaa mustetta aina pienistä, pullonkorkin kokoisista esineistä suurempiin kolmiulotteisiin esineisiin.

Xeroxin uusi Direct to Object Inkjet -laitteisto pystyy tulostamaan muoville, metalliin sekä keraamisiin ja lasisiin pintoihin. Tulostimen mustepatruunat ovat yhteensopivia läxerox-direct-to-object-printerwww2hes kaikkien mustetuotteiden kanssa, mukaan lukien liuotin-, vesi- ja UV-musteet.

Tulostimessa voidaan käyttää jopa 140°C:n lämpötilassa, mikä mahdollistaa tulostuksen tiukoilla vaatimuksilla varustetuilla erikoismusteilla. Tulostin käyttää Xeroxin kuvanlaatua parantavia algoritmeja, jotka ohjaavat mikroskooppisia, hiustakin ohuempia suuttimia.

Xeroxin idea perustuu noin korttipakan kokoisiin tulostuspäihin. Musteen tarkka suihkutus alle senttimetrin etäisyydeltä kohteesta mahdollistaa tulostamisen tasaisille, karkeille, hieman kaareville tai porrastetuille pinnoille 300–1 200 dpi:n tarkkuudella.

Tulostin voi käsitellä jopa 30 esinettä tunnissa, toivottuun tuotantoon skaalaamalla. Xeroxin kehittämä Direct to Object Inkjet -mustesuihkutulostin on asiakaskohtaisesti räätälöity tuote, joka rakennetaan asina tilauksesta.

Xerox esitteli tekniikkaa maaliskuussa Druba-messuilla. Nyt myyntiin tuleva laite on esillä syyskuun lopulla Pohjois-Amerikan graafisen alan Graph Expo -tapahtumassa. Tulostimen lähtöhinta on 145 000 dollaria.

LISÄÄ: Xerox (LINKKI) ja Direct to Object Inkjet -esittelyvideo (LINKKI, youtube)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkossa!