Busterin huippumalliin kaksi näyttöruutua

Busterin uudessa liki kymmenen metrin pituisessa alumiiniveneessä on vakiona 16 tuuman näyttöruutu ja lisävarusteena saa toisen samankokoisen tai pienemmän kymmentuumaisen. Uuteen veneeseen saa myös Yamahan drive-by-wire -järjestelmän.

Suomalainen Buster Boats laajentaa alumiinivenemallistoaan uuteen kokoluokkaan. Liki kymmenmetrinen, kymmenen hengen Buster Phantom on valmistajan kaikkien aikojen suurin ja nopein vene. Suurimmalla koneteholla Phantomin huippunopeus on yli 59 solmua.

Phantomin vakiovarustukseen kuuluu Busterin oma Buster Q -älynäyttö. Ohjauskonsoliin integroitu 16-tuumainen infotainment-järjestelmä kattaa kartat, moottorin mittarit sekä säätietojen, radion ja ohjevideoiden kaltaiset veneen toiminnot.

Lisävarusteena Phantomiin saa tuotekehitysjohtaja Anders Kurténin mukaan kuljettajalle myös toisen 16-tuumaisen näytön ja kartturin paikalle 10-tuumaisen.

busterwwwMuista Bustereista poiketen Phantomin voi varustaa kahdella moottorilla (kuvassa). Phantomin järein vaihtoehto on kahden 350-hevosvoimaisen, 5,3-litraisen V8-Yamahan yhdistelmä.

Kaksimoottoriasennus mahdollistaa Yamahan elektronisen drive-by-wire -järjestelmän Helm Masterin täysimittaisen hyödyntämisen.

Lisävarusteena saatava Helm Master -järjestelmä tuo veneeseen joystick-ohjauksen, jonka avulla satamaan ajo onnistuu helposti elektroniikan ohjatessa moottoreiden suuntaa, tehoa ja vaihteistoa.

Matka-ajossa on käytössä moottoreiden automaattinen synkronointi, vakionopeussäädin ja automaattinen moottoritrimmi.

Busterin uusimman Phantomin runko painaa noin kaksi tonnia, joten moottoreineen ja polttoaineineen yhdistelmän kokonaispaino nousee 3000 kiloon. Pituutta veneellä on 9,48 metriä ja leveyttä 2,87 metriä.  Buster Phantomin toimitukset asiakkaille alkavat tammikuussa 2017.

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkossa!

http://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2016?e=19307983/35580639