Juniin kompaktit jännitemuuntimet

Sveitsiläinen LEM täydentää kiskoliikenteen keski- ja korkeajännitealueiden jännitemuuntimien valikoimaa. Uusi DVM-sarja täyttää  kiskoliikenteen IRS-vaatimukset.

LEM kehitti uuden DVM-sarjan muuntimet yhteensopivaksi kansainvälisen kiskoliikenneteollisuuden (International Railway Industry Standards (IRIS)) vaatimusten kanssa. DVM-sarja on suunniteltu isoloituihin nimellisjännitemittauksiin kiskoliikennesovelluksissa.

Uutta DVM-sarjaa voidaan käyttää liikkuvissa että kiinteissä asemaratkaisuissa. Muuntimien avulla voidaan mitata sekä johdinjännitteitä että junien pääkonvertterien DC-linkkijännitteitä.  LEM esittelee uutta DVM-sarjaa tänään alkaneilla kiskoliikenteen Innotrans2016-messuilla Berliinissä.

Uuteen tuotesarjaan sisältyy muuntimia, joiden mittausalue kattaa alueen 600-4200 Vrms.  Vaikka muuntimien isolointijännitetaso on 12 kV, DVM-anturit ovat kompakteja ja niiden koko on vain 138 x 63.4 x 69 millimetriä.

Uudet muuntimet ovat myös yhteensopivia aiempien valmistajan muuntimien kanssa, mikä helpottaa jälkiasennuksia. Ne soveltuvat kanta-asennukseen, mutta kannattaa huomioida hieman erilainen ulkomitoitus, ensiö- ja toisiojohtimien sijoittelun osalta.

DVM-muuntimet ovat korkeudeltaan kolmanneksen matalampia, tilavuudeltaan neljännestä pienempiä ja painavat puolet aiemmista versioista. Uusi pienempi koko on valmistajan mukaan erityisesti uusimpien kiskoliikenteen ratkaisuissa.

Toiminnalliset ominaisuudet mahdollistavat DVM-jännitemuuntimien käytön myös monissa erilaisissa keski- ja korkeajännitealueen mittaussovelluksissa erilaisten teollisuusympäristöjen yhteydessä.

DVM-muuntimien tarkkuus on myös LEM:n aiempien sukupolvien muuntimia parempi, +/- 0.5 % @ +25 °C, ja vakavuus lämpötilan suhteen on myös parempi. DVM-muuntimissa käytetty teknologia tarjoaa erittäin hyvän immuniteetin ulkoisten magneettikenttien ja sähkömagneettisia häiriöitä vastaan.

Mittaustaajuusalue (-3 dB pisteessä) on 12 kHz. Valittavissa on kaksi erilaista virtalähtöaluetta: +/- 50 mA tai teollisuusstandardina käytetty 4 – 20 mA virtasilmukka unipolaarisia virtamittauksia varten. Käytettävissä on myös yksi jännitelähtö, jonka maksimijännite on kymmenen volttia nimellisjännitteellä.

LISÄÄ: LEM (Linkki) ja jakelijat Etra (LINKKI) ja katalookimyyjät (LINKKI)

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa. (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkossa!

http://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2016?e=19307983/35580639