Scanfil sulkemassa Vantaan tehtaan

Sopimusvalmistaja Scanfil harkitsee Vantaan tehtaan sulkemista. Yritys on kutsunut henkilöstöryhmien edustajat yhteistoimintaneuvotteluihin. Vantaan yksikössä on 69 henkilöä. Neuvottelut koskevat koko henkilökuntaa.

Vantaalla sijaitseva Scanfilin tehtaan liikevaihto vuonna 2015 oli noin 16,4 miljoonaa euroa ja liiketappio 0,08 miljoonaa euroa.

Yt-neuvotteluissa on esillä myös mahdollinen tehtaan toiminnan lopettaminen. Yhtiö lopetti  kesäkuussa jo Norjan tehtaan ja Englannin tehdas suljettiin heinäkuussa.

Yhtiö myi myös Ruotsissa sijaitsevat PartnerTech Aerodyn  sekä PartnerTech Karlskogan tehtaat. Samalla PartnerTech Kiinan Dongguagissa tehdas päätettiin sulkea.

Edellä mainittujen tehtaiden liiketappio oli yrityksen mukaan vuonna 2015 noin 8,3 miljoonaa euroa. Koko Scanfil-konsernin liikevaihto tammi-kesäkuussa oli 263,9 miljoonaa euroa ja liikevoitto 3,4 miljoonaa euroa tappiolla.

Katsauskauden liikevoitto sisältää 13,1 milj. euron oikaisuerät, jotka koostuvat tehdasverkoston uudelleenjärjestely- ja saneerauskuluista.

Scanfililllä on Sievin ja Vantaan lisäksi 11 muuta tuotantoyksikköä Ruotsissa, Kiinan, Puolassa, Virossa, Unkarissa, Saksassa ja Yhdysvalloissa. Koko konsernissa työskentelee noin 3 800 henkilöä.

Kuva: Scanfil

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa. (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkossa!