Miljoona euroa 3D-tulostukseen

3D-tulostus tulee olemaan osa digitaalista vallankumousta, joka muuttaa tulevaisuudessa valmistavan teollisuuden toimintatapoja. Nyt Tampereella panostetaan miljoona euroa  uuden 3D-teknologian kokeilemiseen erityisesti pienissä ja keskisuurissa yrityksissä.

Tampereen teknillisen yliopiston ja VTT:n älykkäiden koneiden ja valmistuksen osaamiskeskittymä SMACC aloittaa hankkeen, jonka tavoitteena on parantaa pk-yritysten kilpailukykyä 3D-tulostuksen avulla.

’’Pirkanmaalle on syntymässä vahva 3D-tulostuksen osaamiskeskittymä. Käynnistyvässä hankkeessa yhdistyvät teknologian ja liiketoiminnan kehittämisen näkökulmat. Tärkeää on myös tutkimus- ja kehitystulosten nopea saattaminen yritysten hyödynnettäväksi’’, kertoo erityisasiantuntija Tiina Harala Pirkanmaan liitosta.

Vaativa digitaalinen valmistus ekosysteemin lisäarvon tuottajana (Välkky) -hanke alkaa lokakuussa ja kestää vuoden 2018 loppuun saakka. Hankkeen budjetti on miljoona euroa, ja sen rahoittajia ovat yliopiston ja VTT:n lisäksi Pirkanmaan liitto.

Hankkeen kehityskohteina ovat erityisesti digitaalinen suunnittelu ja mallinnus, eri tulostusteknologioiden hyödyntäminen sekä yhteisölliset toimintamallit.  Hankkeessa kehitetään myös osaamiskeskittymä SMACCin toimintaa ja luodaan pohjaa toimialan ekosysteemin kehittymiselle.

’’Tässäkin hankkeessa on käytössä SMACCin ketterät toimintatavat. Ne luovat pk-yrityksille aivan uudenlaisia mahdollisuuksia nostaa liiketoimintansa arvoa digitalisaation avulla,’’ toteaa liiketoiminnan kehityspäällikkö Risto Kuivanen VTT:ltä.

Kaikki kiinnostuneet yritykset kutsutaan hankkeeseen mukaan. Hanke tarjoaa Tampereen teknisen yliopiston professori Kari T. Koskisen mukaan esimerkiksi työpajoja, Hankkeen aloitusseminaari järjestetään keskiviikkona 12.10.2016 kello 13.00 alkaen Tampereella, TTY:n Kampusareenalla. Tervetuloa!

3dstep
Metallitulostin SLM 280.

Tampereella järjestetään viikko aiemmin myös 3D-tulostuksen ammattitapahtuma 3DSTEP Tampere-talossa 4-5.10.2016.

Tapahtuman järjestäjä on toteuttanut Ylöjärvelle, Pilkingtonin vanhaan tehdaskiinteistöön 3D-tulostuksen innovaatiokeskuksen.

Tarjolla on esimerkiksi Suomen suurin metallitulostin SLM 280 (kuvassa) jonka tulostusalue  on 280 x 280 x 365 mm.

LISÄÄ:  SMAC (LINKKI),  Älykkäitä kohtaamisia -viikko Tampereella 10.-13.10.2016 (LINKKI) ja 3DSTEP-tapahtuma 4.-5.10.2016 Tampere-talossa (LINKKI).

Aloituskuva: 3D-tulostimien merkkivalikoima kasvaa. Kuvassa tunnetun kirjoitinvalmistaja HP:n ensimmäiset ammattitason 3D-tulostimet. (LINKKI, uutinen 16.6.2016)

 

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa. (LINKKI)

 

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkossa!