Pariisi esittelee uudet sähköautot

Volkswagen esittelee muiden autonvalmistajien kanssa lokakuun alussa Pariisin autonäyttelyssä uusia konsepti- ja sähköautomallejaan. Toinen saksalainen autonvalmistaja, Mercedes Benz tuo uudet sähköversiot aina Swatch-pikkuautosta lähtien.

Julkisuudessa testaushuijausten takia ryvettynyt Volkswagen pyrkii kiillottamaan kilpeään tuomalla Pariisin autonäyttelyyn konseptiauton, jossa hyödynnetään valmistajan uutta sähköisten autojen MEB-alustaa (Modular Electric Toolkit Base). Sitä esiteltiin jo Las Vegasin CES-tapahtumassa sähkötila-auton konseptimallissa.

Think New tulee olemaan valmistajan mukaan yhtä vallankumouksellinen kuin Kupla seitsemän vuosikymmentä sitten.  Myöhemmin markkinoille tuleva tuotantoautoversio tulee olemaan ensimmäinen auto, joka perustuu yrityksen uudelle sähköisten autojen MEB-alustalle.

mbpariisiosasto2016www
Mercedes-Benzillä on Pariisissa 2500 neliön näyttelytila. Mercedes Benzillä sähköautot on Pariisin messuilla osaston keskiössä, johon koottu yrityksen kaikki uusimmat sähkö- ja hybridiajoneuvot. Kaikkiaan osastolla on esillä noin 30 automallia.

Myös Mercedes-Benz korostaa Pariisin autonäyttelyssä autoalalla käynnissä olevaa muutosta ­– niin digitaalista kuin sähköistäkin. Uuden smart-pikkuautojen kaikki koriversiot esittäytyvät Pariisissa sähkökäyttöisinä Maybach 6 -visiomalliin asti.

Uusi Smart electric drive laskee Mercedes-Benzin mukaan kynnyksen sähköautoilun aloittamista, vaikka suurimmat yleistymistä edesauttavat toimet tehdään eri maissa verotuspäätösten avulla.  Smartista tulee myös markkinoiden ainoa automerkki, jonka koko mallisto on tarjolla sekä bensiini- että sähkökäyttöisinä versioina.

Useimmilla isoilla automerkeillä on Pariisissa esillä uusimmat sähköautomallit tai konseptiversiot. Esimerkiksi Opel esittelee Pariisissa Ampera-e:n, jonka toimintamatka on valmistajan mukaan yhdellä latauksella on yli 25 prosenttia enemmän kuin seuraavaksi tulevalla kilpailijalla.

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa. (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkossa!

http://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2016?e=19307983/35580639