Berner: Suomeen lisää tietokantaosaajia

Tiedolla johtaminen korostuu tulevaisuudessa yhteiskunnan kehittämisessä. ’’Siksi tietokantaosaaminen on tärkeässä asemassa tulevaisuudessa’’, korosti Liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner eilen puhuessaan Huawein opiskelijatilaisuudessa Helsingin tuotekehityskeskuksessa.

Ministeri Anne Berner painotti puheenvuorossaan innovaatioiden tärkeyttä. Hänen mukaansa hallitusohjelma on keskittynyt vahvasti digitalisaatioon sekä löytämään uusia tapoja ja businessmalleja kasvattamaan tuottavuutta.

Berner muistutti, että paljon on kyse myös prosesseista ja siitä, miten nykyisiä teknologioita voitaisiin käyttää paremmin hyväksi.  Parhaillaan hallituksessa mietitään liikenne- ja viestintäministeri Bernerin mukaan, miten lainsäädännöllä voidaan mahdollistaa uudenlaiset innovaatiot yksityisellä ja julkisella sektorilla.

Bernerin mukaansa esimerkiksi 5G-teknologia tarjoaa molemmille sektoreille hyötyjä muun muassa asioiden internetin, e-oppimisen, liikkumisen, automatisoinnin sekä e-terveydenhuollon saralla.  Siihen Suomessa tarvitaan erikoisosaajia. Erityisesti tietokantaosaaminen on entistä tärkeämpää.

Opiskelijat tutustumaan Huaweihin

Huawein pääkonttorille matkustaa lokakuussa kymmenen suomalaista yliopisto-opiskelijaa kuudesta yliopistosta. Tapahtumassa Huawei Technologies Oy:n toimitusjohtaja Carson Caon mukaan tänä vuonna yli 70 maata kattava Seed for the Future on mittavin yksittäinen ohjelmainvestointi yhtiöltä.

Kiinalainen kännykkävalmistaja Huawei perusti toimistonsa Suomeen vuonna 2008. Nykyisin tyritys työllistää Suomessa lähes 300 osaajaa pääosin tutkimus- ja tuotekehitystehtävissä. Yritys rekrytoi väkeä edelleen syyskuussa avattuun uuteen Tampereen tutkimusyksikköön.

Huawein Suomen tutkimus- ja tuotekehitystoimintaa johtava Mikko Terho nosti opiskelijatilaisuudessa esille syyn miksi, suomalaisten ICT-opiskelijoiden kannattaa erikoistua opinnoissaan ainakin yhteen osa-alueeseen.  Siitä on selvästi etua.

”Suomessa opiskelijoiden opinnot ovat hyvin laaja-alaisia. Aasialaisessa kulttuurissa taas oletetaan, että insinööri on tietyn alueen erikoisosaaja”, Terho sanoi

Huawei palkkaa vuosittain jopa 10 000 vastavalmistunutta tai juuri valmistumassa olevaa opiskelijaa – enemmän kuin yksikään muu toimija alalla. Huawei työllistää maailmanlaajuisesti yli 176 000 henkilöä, ja yrityksen 9 900 Euroopassa olevasta työntekijästä 1 200 työskentelee tutkimuksen ja tuotekehityksen (T&K) parissa.

Yrityksellä on 18 T&K-keskusta kahdeksassa Euroopan maassa (Suomi, Belgia, Ranska, Saksa, Irlanti, Italia, Ruotsi ja Iso-Britannia) ja se operoi lukuisia innovaatiokeskuksia yhteistyössä tele- ja ICT-alan partnerien kanssa.

Kuva:  Huawei järjesti eilen Ruoholahden tuote- ja kehityskeskuksessaan vastaanoton ensimmäisille Seeds for the Future -korkeakouluohjelmaan valituille suomalaisopiskelijoille. Kuvassa  ministeri Anne Bernerin, Huawein Suomen toimitusjohtaja Carson Caon ja Huawein Suomen tuote- ja kehityskeskusten johtaja Mikko Terhon (edessä vas.) lisäksi matkalle lähtevät opiskelijat Olli Rauramo (Aalto-yliopisto), Susanna Nevalainen (Aalto-yliopisto), Krista Naumanen (Aalto-yliopisto), Heini Ahde (Turun yliopisto), Petteri Mäki (Turun yliopisto), Riku Kajasilta (Turun yliopisto), Arno Ranta-aho (Tampereen teknillinen yliopisto), Matias Kangas (Jyväskylän yliopisto), Oskari Jahkola (Lappeenrannan teknillinen yliopisto), Aku Silvenius (Itä-Suomen yliopisto).

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa. (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkossa!