Leica ja Huawei tiukentavat yhteistyötään – uusi tuotekehityskeskus

Kännykkävalmistaja Huawei ja kameraosaaja Leica lähtevät tutkimaan entistä voimallisemmin uusia kuvaustekniikoita. Yritykset julkistivat tänään perustavansa Saksaan yhteisen tutkimus- ja tuotekehityskeskuksen, Max Berek Innovation Labin.

Yritysten yhteistyö on syventynyt nopeasti. Seitsemän kuukautta sitten julkistettu uutinen strategisesta kumppanuudesta konkretisoitui kahta kuukautta myöhemmin, kun Huawein ja Leican yhteistyössä kehitetyt Huawei P9 ja P9 Plus julkistettiin.

Laboratorio perustuu Huawein perustajan Ren Zhengfein (kuvassa vas.) ja Leican Andreas Kaufmannin yhteisiin visioihin.

Keskusta johtaa Leica Camera AG:n toimitusjohtaja Markus Limberger Uusi laboratorio sijoittuu Leican pääkonttorin yhteyteen, Wetzlariin, Saksaan ja pyrkii parantamaan kuvantamisen laatua keskittymällä optiikan ja ohjelmistojen kehitykseen.

Keskuksessa tutkitaan myös tulevaisudeen tietokonekuvantamista sekä virtuaalimaailmojen ja lisätyn todellisuuden tarjoamia mahdollisuuksia. Laboratorio tekee oman tutkimus- ja kehitystyön lisäksi yhteistyötä korkeakoulujen ja kansainvälisten tutkimusinstituuttien kanssa.

Uusi tutkimuskeskus on nimetty saksalaisen Max Berekin (1886-1949) mukaan. Berek on saksalainen mikroskooppialan pioneeri ja ensimmäisten Leica-linssien kehittäjä.

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa. (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkossa!

http://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2016?e=19307983/35580639