Movetec laajenee Metricin tuotteilla

Konenäkötekniikkaa ja muuta automaatiotekniikkaa maahantuovat Metric Industrial ja Movetec fuusioituvat lokakuun alusta. Samalla Metric nimi jää pois ja yritys jatkaa Movetec Oy:nä. Molemmat yritykset kuuluvat ruotsalaiseen Addtech-konserniin. Yksi Metricin edustuksista on Cognexin konenäkötuotteet.

Uuden Movetecin tavoitteena on olla johtava, komponentteja ja niistä rakennettuja ratkaisuja asiakkailleen tarjoava yhtiö. Yhdistyvien yritysten asiakkaat toimivat automaatio-, elektroniikka-, koneenrakennus- ja tietoliikennetoimialoilla sekä tiedeyhteisöissä.

Metric Industrial on myynyt viime vuodet automaatiokomponentteja, mittaus- ja testauslaitteita. Monet muistavat Metric-nimen 80-luvulla toimineesta Finn-Metricistä, joka myi mittauslaitteiden lisäksi ABC-tietokoneita ja oheislaitteita.  Nykyedustuksissa on ollut esimerkiksi amerikkalaisen Cognexin konenäkötuotteet.

Movetecin toimitusjohtajana tulee toimimaan lokakuun alusta Metric Industrialin nykyinen toimitusjohtaja Tero Huuskola. Yrityksen nykyinen toimitusjohtaja Markku Suominen siirtyy yrityksen hallituksen puheenjohtajaksi ja Addtech Componentsin Suomen maajohtajaksi.

Fuusioitunut Movetec Oy muuttaa uusiin juuri rakennettuihin toimitiloihin Vantaalle. Movetecin liikevaihto on 15,7 miljoonaa ja Metric Industrialin 8,1 miljoonaa euroa.  Yritysten emokonserni Addtechiin kuuluu yli 120 yritystä Euroopassa. Konserni työllistää 2 000 henkilöä ja sen yhteenlaskettu liikevaihto on noin 650 miljoonaa euroa.

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa. (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkossa!