Alihankinta2016 alkoi: Näillä keinoilla tuotanto pysyy Suomessa

Tuotantotyötä voidaan tehdä Suomessa kannattavasti automaatiolla ja osaavalla suunnittelulla. Näin uskoo valmistusteollisuuden palveluita kehittävä CM Tools in toimitusjohtaja Juha Martikainen. CM Tools on esillä  tiistaina 27.9 Tampereella alkavassa Alihankinta-tapahtumassa. Uutuutena on startup-yrittäjien Heat-osuus.

Kustannustehoa suomalaiseen tuotantoon CM Tools on hakenut – ja löytänyt – kehittämällään tuotantomallilla. Malli perustuu suunnitteluun ja automaation tehokkaaseen käyttöön.

juhamartikainencmtoolswww
Juha Martikainen, CM Tools

Yrityksen tavoitteena on palauttaa ajatus ”Made in Finland” yhä useampaan valmistusteollisuuden tuotteeseen.

”Valmistavan teollisuuden tuotantokustannukset saadaan mielestämme kohtuullisiksi kahdella keinolla: ajanmukaisella automaatiolla ja osaavalla suunnittelulla”, sanoo CM Toolsin toimitusjohtaja Juha Martikainen (kuvassa).

Yritys suunnittelee asiakkailleen kokonaisen tuotantolinjan, solun tai simuloivat yksittäisen tuotteen valmistusta ennen työvälineiden valmistusta. Näin vältytään turhilta investoinneilta, ylimääräisiltä ylläpito- ja huoltokuluilta sekä kehitystyön tuomilta kustannuksilta.

Henkilöstökuluissa asiakasyritykset pystyvät säästämään, kun hyvän suunnittelun avulla tehostetaan tuotantotekniikoita. Lisäksi asiantuntijatyötä voidaan käyttää alihankintana tarpeen mukaan tuotannon kaikissa vaiheissa.

CM Tools käyttää suunnittelun ja tuotannon tukena myös muovin ja metallin 3D-tulostusta. Tulostus auttaa tuotekehittelyssä sekä tekee yksittäiskappaleiden ja piensarjojen valmistuksen järkeväksi. 3D-tulostamalla on onnistuttu tekemään jopa ruiskupuristusmuotin prototyyppi, jolla tehtiin mallikappaleita tuotekehityksen tuoksi.

Alihankintaan startup-yrityksiä IoT-ratkaisuista 3D-tulostukseen

Tampereen Alihankinta tuo tapahtumaan myös uusia startup-yrityksiä. Uusi HEAT-osuus tuo keskiiikkona 28.9. Tampereelle toistakymmentä startupia, joilla on annettavaa teollisuudelle. Mukana on IoT-tekniikkaa, automaatiota, antureita ja paljon uusinta digitekniikkaa.

Startupit kokoontuvat jo maanantaina ja tiistaina HeatCampille pohtimaan teollisuusyritysten antamia haasteita. Tavoitteena on synnyttää uuttaiotkuva2 liiketoimintaa ja rohkeaa keskustelua digitalisaation ja johtamisen ympärille.

AlihankintaHEATissa ovat mukana Citynomadi , Eeedo, Enermix, Havamax Solutions, Innorent Production, Meluta, Prenta, Dtream, Forciot, Jakamo, Trackinno ja Yepzon Group.

Haasteita antavat kumppaniyritykset ovat ABB, Normet ja Toyota Material Handling Group. Tapahtumaa ovat tukemassa DIMECC, Fingertip, Iron Sky, Kampusklubi, Oma Säästöpankki, Pirkanmaan Yrittäjät, Suomalaisen Työn Liitto, Tampereen kauppakamari ja Tampereen Messut.

LISÄYS 27.9.2016: Kansainväliset Alihankinta 2016 -messut käynnistyivät tänään tiistaina Tampereella. Torstaihin 29.9. asti Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa on noin 1000 näytteilleasettajaa yli 20 eri maasta. Vuoden 2016 teemat ovat digitalisaatio ja johtaminen. Messut avasi Alihankinta 2016 -kumppaniyritys Sandvik Mining and Construction Oy:n paikallisjohtaja Jussi Maksimainen ja teemapuheen piti tulevaisuustutkija Ilkka Halava. LOGY ry palkitsi avajaisissa Vuoden Päähankkijana Isku-Yhtymä Oy:n Lahdesta ja Vuoden Alihankkijana Tampereen Tiivisteteollisuus Oy:n.

LISÄÄ:  CM Tools (LINKKI) Alihankinta 2016 (LINKKI), Heat-yritykset (LINKKI )

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa. (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkossa!

http://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2016?e=19307983/35580639