Autonvalmistaja lähti Microsoftin matkaan

Microsoft hakee uusia käyttäjiä Azure-pilvipalvelulleen. Autovalmistaja Nissanin lisäksi Microsoftin Satya Nadella kertoi Atlantan Ignite2016-kongressissa Adoben rakentavan palvelunsa Azure-pilvipalvelun varaan. Nissan hakee yhteistyöstä vauhtia autojen verkkokehitykseen.

Microsoft esittelee uusimpia tuotteita ja palveluja jokavuotisessa Microsoft Ignite -konferenssissa. Se kerää 23 000 IT-ammattilaista ympäri maailman kuulemaan uusimmista tietoturvan sekä äly- ja pilviratkaisuista.

Nämä kolme aluetta muodostavat Microsoftin mukaan digitaalisen infrastruktuurin, joka tarjoavat rajattomat mahdollisuudet uusille innovaatioille.

”Tästä syystä tuomme älykkyyden kaikkeen, mitä tarjoamme – aina tekoälyagenteista sovelluksiin, palveluihin ja infrastruktuuriin’’, sanoo Microsofin toimitusjohtaja Satya Nadella.

Autot ovat perinteisen it-alueen seuraava laajentumisalue. Renault-Nissan ja Microsoft kertoivat solmineensa maailmanlaajuisen, monivuotisen sopimuksen, jonka mukaan yritykset kehittävät yhteistyössä seuraavan sukupolven autoihin uusimpia verkkotekniikoita.

Tulevat Nissanin autojen älypalvelut perustuvat Microsoftin Azure-teknologiaan. Kuluttaja hyötyy uusista palveluista Nissanin mukaan edistyneemmän navigoinnin, ajoneuvokeskeisten palvelujen, ajoneuvon ominaisuuksien kauko-ohjattavuuden, ulkoisten mobiilikokemusten ja vaivattomien päivitysten muodossa.

”Autot ovat yhä enemmän yhteydessä tietoverkkoihin, älykkäämpiä ja persoonallisempia”, toteaa Ogi Redzic, Renault-Nissan Senior Vice President, Connected vehicles and Mobility Sercives. ”Kumppanuus Microsoftin kanssa auttaa meitä kehittämään tähän liittyviä keskeisiä teknologioita,

Allianssin tarkoituksena on kehittää yhdistettävyysteknologiaa, ja se aikoo lanseerata yli kymmenen itseohjautuvaa teknologiaa hyödyntävää ajoneuvoa vuoteen 2020 mennessä. Samalla se tarjoaa uusia palveluja, joiden avulla kuljettaja voi hyödyntää autossa käyttämänsä ajan mahdollisimman tehokkaasti.

”Vaikka kokemus tietoverkkoon jatkuvasti yhteydessä olevasta autosta onkin vielä lapsenkengissä, uskomme, että siinä on valtavasti potentiaalia muuttaa koko autoteollisuutta.”, arvioi Microsoftin myyntijohtoon kuuluva Jean-Philippe Courtois.

LISÄÄ: Microsoftin Ignite 2016 kuva- ja videotarjonta (LINKKI))

Mitä Azure tuo autonkäyttäjille ?

  • Vauhdittaa autojen viihde- ja informaatiopalveluiden sekä sijaintiin perustuvien palvelujen kehittämistä.
  • Asiakkaat voivat tulevaisuudessa personoida ja suojata asetuksensa. Autoilijat voivat muokata omat asetuksensa henkilökohtaisten mieltymystensä mukaisiksi.
  • Asetukset voi halutessaan siirtää autosta toiseen tai lukita ne, jolloin asetusten siirtäminen toiseen autoon ei ole mahdollista.
  • Kuljettajakeskeisen ajokokemuksen ansiosta ajosta tulee persoonallisempaa, ja muun muassa navigointi voi ehdottaa mukautuvia reittejä.
  • Auton omistajat voivat ladata päivityksiä, esimerkiksi viimeisimmän itseohjautuvan teknologian päivityksen tai sovelluksen, joka auttaa välttämään törmäyksiä, suoraan pilvipalvelusta.
  • Kuljettajat voivat ilmoittaa arvioidun saapumisaikansa tai varoittaa helposti ystäviään suunnitelmien muuttumisesta. Autosta käsin voi myös maksaa automaattisesti tietulli- tai pysäköintimaksuja.
  • Autojen omistajat voivat hallita autojaan älypuhelimen tai tietokoneen avulla mistä tahansa. Ajoneuvon hallinnan voi myös siirtää ystävälle tai sukulaiselle, joka käyttää autoa – ilman, että auton avaimia tarvitsee fyysisesti luovuttaa.
  • Tietokonesoftaa jäljittämällä varastettu ajoneuvo voidaan paikallistaa ja sen käyttö voidaan estää. Erityisen teknologian avulla auton ympärille voidaan asettaa näkymättömiä aitoja, jotka mahdollistavat ilmoituksien lähettämisen, kun auto saapuu tai poistuu etukäteen määritellyltä alueelta.
  • Verkkoyhteyden avulla kuljettajalla on käytössään edistyneet ajoneuvodiagnostiikan palvelut. Myös suunnittelutyössä voidaan hyödyntää aitoa, käyttäjäiltä kerättyä dataa tulevien mallien kehittämisen.

LISÄÄ: Nissan

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa. (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkossa!

http://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2016?e=19307983/35580639