Ledit uppoavat tuulilasiin

Pilkington tuo led-valot linja-auton tuulilasiin. Yritys esitteli uutuuttaan hiljattain Hannoverissa ammattiautoilijoiden messuilla ja Berliinissä rautatiemessuilla.

Ensimmäiset Led Matrix Display -tuulilasit otetaan koekäyttöön ensi vuonna. Markkinoille lasit tulevat muutaman vuoden kuluttua. Led-valolla toteutettu ratkaisu tarjoaa energiatehokkaan, kevyen ja turvallisen vaihtoehdon erillisille näyttöyksiköille.

Led Matrix Display -tuulilasi on Suomessa toimivam Pilkington Automotive Finland Oy:n kehitystyön tulos. Sisään sijoitetun taipuvan ledikalvon on valmistanut suomalainen Flexbright.

”Laminoidun tuulilasin sisään ledivalonäytön myötä päästään linja-autoissa eroon erillisestä painavasta näyttöyksiköstä”, kertoo Pilkington Automotiven uusien teknologioiden projektipäällikkö Janne Ilonen. Lisäksi led-valot kuluttavat vain vähän sähköä, mikä on entistä tärkeämpää tulevaisuudessa, kun sähköbussien määrä lisääntyy”, hän kertoo.

Pilkington on kehittänyt myös näyttölasin, jossa koko elektroluminessinäyttö on upotettu suoraan lasin sisälle. Näyttölasia ovat kehittäneet Pilkingtonin lisäksi Beneq Oy sekä ryhmä tutkijoita Tampereen teknillisestä yliopistosta ja VTT:stä.

Aiempi: Suomalaiskehittäjät upottivat näytön tuulilasiin (LINKKI, 18.2.2016)

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa. (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkossa!

http://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2016?e=19307983/35580639