Jättikokoinen taulutietokone ikäihmisille

Mitäpä jos tuttu tablettisi kaikkine sovelluksineen olisikin taulutelevision kokoinen, tai vieläkin suurempi? Startup-yritys Kuori on kehittänyt seniorikäyttöön suurikokoisen Android-taulutietokoneen, jota voidaan ohjata kosketuksella.

Uusi koko antaa perinteisten tablettitietokoneiden sovelluksille aivan uusia käyttömahdollisuuksia. Normaalikokoisia tabletteja on jo otettu käyttöön vanhusten kuntoutus- ja aktivointitarkoituksessa, mutta suurikokoinen taulutietokone on yhteisöllisempi.

Perinteisiin tablettimikroihin löytyy hyvä sovelluksia, mutta niiden käyttöönottoa haittaa tabletin liian pieni koko ikäihmisen motoriikalle tai näkökyvylle, tai kummallekin. Perusmallisia tablettitietokoneita on testattu Sipoon palvelutalo Lindassa.

Suurinäyttöistä taulutietokonetta on helpompi käyttää. Taulutietokone antaa huonon liikkuvuuden omaavalle vanhukselle mahdollisuuden motoriseen harjoitteluun ja useiden aistien aktivoimiseen samanaikaisesti. Sen avulla voidaan kosketuksen kautta tuottaa itse värejä ja ääniä.

Kuntoutettavan tarpeesta riippuen voidaan käyttää vaativampia, vaikkapa muistin aktivoimiseen liittyviä sovelluksia sekä pelejä, tai vain luoda rauhoittava ilmapiiri luonnon äänillä ja kuvilla. Seinätietokoneen suuri 4K-näyttö luo hyvän visuaalisen kokemuksen.

Sipoon palvelutalo Lindan lisäksi Lappeenrannan palvelukeskussäätiön Laurinkodissa suurinäyttöinen taulutietokone on kuntoutuskäytössä. Vantaan Foibe-kartanossa taulutietokoneesta on otettu käyttöön myös  laitteen viihdemahdollisuudet, kuten pelit ja sosiaalisen median sovellukset. Seinätietokoneen iso näyttö mahdollistaa myös yhdessä tekemisen ja ryhmäkäytön.

Kuva: Kuori Oy

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa. (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkossa

http://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2016?e=19307983/35580639