Biometrinen tunnistus verkko-ostamiseen

Tunnuslukujen ja salasanojen muistelu jää pian historiaan, sillä luottokorttiyhtiö Mastercard on tuomassa Suomen biometrisen sormenjälkeen ja kasvojentunnistukseen perustuvan tunnistamistekniikan.

Luottokorttiyhtiö Mastercardin uusi tunnistustekniikka Identity Check Mobile käyttää biometrisiä tunnisteita, kuten sormenjälkiä tai kasvontunnistusta, vahvistaakseen henkilön identiteetin. Teknologiaa on testattu Hollannissa, Yhdysvalloissa ja Kanadassa.

Nyt Identity Check Mobile -teknologian tulee käyttöön 12 Euroopan maassa: Suomessa, Ruotsissa, Norjassa, Tanskassa, Saksassa, Hollannissa, Belgiassa, Isossa-Britanniassa, Itävallassa, Tšekissä ja Unkarissa. Muualla palvelu tulee käyttöön vaiheittain vuoden 2017 aikana.

Perinteisiä tunnistautumismenetelmiä käytettäessä asiakkaan täytyy siirtyä verkkokaupan sivuilta tai sovelluksesta maksupalveluiden tarjoajan sivuille ja muistaa erillinen tunnusluku tai salasana. Niitä ei tarvitse enää muistaa, sillä Mastercardin tekniikan avulla tunnistautuminen tapahtuu sormenjäljen skannauksella tai selfie-kuvan ottamisella.

Palvelun hyödyntämiseksi kännykässä tai tietokoneessa on toki oltava ohjelmiston lisäksi sormenjäljen skannaus- ja kameralaitteisto. Ne ovat yleistyneet nopeasti uusimmissa älykännyköissä ja monissa uusimmissa kannettavissa on jo sormenjälkiskanneri. Kamera laitteissa on ollut jo pitkään.

Kuva: Mastercard, Carlos Alonso/AP

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa. (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkossa