Hella lopettaa tuotannon Salossa

Salossa ledeihin perustuvia valaistustuotteita valmistava Hella Lighting Finland on lakkauttamassa tuotantonsa vuoden 2018 loppuun mennessä. Asiasta käynnistetään yt-menettely ensi maanantaina, kertoo Teollisuusalojen ammattiliitto tiedotteessaan.

Työntekijöiden pääluottamusmies Anne Hakamäki on yllättynyt lakkautuspäätöksestä. Järjestelyn henkilöstövaikutukset ovat suuret: Salon tehtaalla on noin 180 henkilöä töissä. 165 uhkaa saada potkut.

’’En osannut tällaista odottaa. Tehtaalle on investoitu kohtuullisesti ja työtilanne on viime ajat ollut hyvä. Tehtaan tuotanto on kannattavaa, sen voi ilman muuta sanoa’’, kertoo Hakamäki.

Hänen mukaan ei lopetuksessa ole kyse tilauskannasta vaan tuotantostrategian uusimisesta. Tuotanto viedään lähemmäksi asiakkaita.

Salon tehtaan lopettaminen ei ole poikkeuksellista, sillä Hella lopetti hiljattain Saksan-tehtaansa. ’’Meidän tuotanto menee Romaniaan, josta tekevät Euroopan päätehtaan’’, Hakamäki kertoo.

Hella Lighting Finland valmistaa ajoneuvoteollisuudelle sekä ledivalaisimia. Yritys on perustettu Talmu-nimisenä vuonna 1955 ja vuodesta 1983 lähtien se on ollut Hella KGaA:n omistama. Suomen yhtiön liikevaihto on 25 miljoonaa euroa.

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa. (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkossa

http://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2016?e=19307983/35580639