Mittauskapasiteettia 1,5 terahertsiin asti

Mittauslaitevalmistaja Keysight on kehittänyt yhdysvaltalaisen Virginia Diodesin (VDI) kanssa 1,5 terahertsin mittausratkaisun ruotsalaiselle Chalmers University of Technologylle. Tutkimuslaitos on alansa johtava yksikkö Ruotsissa.

Göteborgin Chalmersin terahertsialueen laboratoriossa testattu ratkaisu tarjoaa verkko- ja spektrianalyysin valmiuksia tutkia uusia materiaaleja, laitteita ja piirejä. Ne sovelletuvat mikro-, millimetri- ja alle millimetrin aaltojen taajuuksille.

pna-x_vdi_n5262wxx_1_2010aug17Chalmersin tutkijat toimivat uusella terahertsien alueella, joka on perinteisten radioaaltojen ja infrapunavalon välissä.

Keysight mittauslaitteet tarjoavat uusia ominaisuuksia, jotka parantavat ruotsalaistutkijoiden mahdollisuuksia kehittää terahertsialueen komponentteja.

Järjestelmä on rakennettu Keysightin PNA-X mikroaalto-verkkoanalysaattorin ympärille (kuvassa). Se kattaa taajuudet 10 MHz:stä – 67 GHz:iiin sekä ulottuu 1,5 terahertsiin VDI:n toimittamien ulkoisten laajennusmoduulien avulla.

LISÄÄ: Keysightin ja VDI:n terahertsin testaustekniikat  (LINKKI)

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa. (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkossa!

http://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2016?e=19307983/35580639