Salolaisyhtiöltä ledivalaisin terapiahoitoon

Ledeihin perustuvia kirkasvalolamppuja valmistavat jo suuretkin laitevalmistajat. Salolainen Led Tailor Innova7ion tuo tarjolle uudenlaisen luonnonvaloa matkivan valaoterapiavalaisimen. Laite on tarkoitettu yhtiön mukaan psoriasiksen ja atooppisen ihottuman kotihoitoon.

Eri puolilla maailmaa tutkitaan ledien mahdollisuuksia ihmisten hyvinvoinnin hoitoon. Jättiyhtiö Philips on ollut aktiivinen kirkasvaloalueella, mutta Suomessa myös oululainen Valkee markkinoi korvakuulokkeen tyyppisiä kirkasvalonappeja.

Nyt kymmenen vuotta aluetta tutkinut salolaisen Led Tailor Innova7ion on kehittänyt ledivalaisimen, joka jäljittelee luonnonvaloa, yrityksen mukaan ilman perinteisten valohoitomuotojen haittavaikutuksia. Aiheesta on yrityksen mjukaan julkaistu hiljattain useita kansainvälisiä kliinisiä tutkimuksia.

Led Tailor Innova7ion on voittanut valaisinideallaan myös Tuottava Idea 2016 A-alueen yrityssarjan ja etenee tavoittelemaan vuoden 2016 Tuottava Idea kokonaiskilpailun voittoa. Suomessa on etsitty tuottavia ideoita vuodesta 1977 alkaen Suomen Nuorkauppakamarien toimesta.

Led Tailor Innova7ion takana oleva Mika Nummenpalo on ideallaan jo historian ensimmäinen kaksinkertainen aluevoittaja. Nummenpalon perustama Easy Led Oy voitti kilpailun valtakunnallisesti jo vuonna 2007.

Salolaisyrityksen uutuuslaitteen kapeaspektrinen ledivalo soveltuu yrityksen mukaan muita ratkaisuja paremmin täsmähoitoon, sillä muut perinteiset valohoitomuodot sisältävät useita spektrejä. Yritys kutsuukin uutuudella annettavaa hoitoa valoterapiaksi.

Led Tailorin kehittäjät uskovat valaisimen avulla pystyttävän tulevaisuudessa hoitamaan useita eri sairauksia, palovammoja ja haavoja. Complexion-valoterapiavalaisin tulee ennakkomyyntiin lokakuun lopulla, jolloin vietetään Maailman Psoriasispäivää.

Led Tailorin perustaja Mika Nummenpalo uskoo vahvasti myös ultraviolettiledien käyttöön teollisuudessa. Yrityksen kehittämillä UV- ja valoratkaisuilla voidaan tulevaisuudessa tehdä esimerkiksi erilaisten tilojen ja esineiden desinfiointia ja sterilointia.

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa. (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkossa!