Suomalaiskännykällä VoLTE-puhelut amerikkalaisviranomaisille

Bittium teki ensimmäisen VoLTE-äänipuhelun Yhdysvaltain viranomaisten LTE Band 14 -verkossa. VoLTE-tekniikkaa käytetään kaupallisissa LTE-verkoissa äänipalvelujen tarjoamiseen, mutta tämä oli ensimmäinen kerta, kun VoLTE-puhelu tehtiin yhdysvaltalaisviranomaisten FirstNet-verkossa.

Ensimmäisen koepuhelu LTE-verkossa (VoLTE; Voice over LTE) välitettiin viranomaisten Public Safety Band 14 LTE-verkossa. FirstNet on täysin uusi LTE-verkko, jossa ei ole mahdollista soittaa perinteisiä piirikytkentäisiä äänipuheluja. Puhtaassa LTE-verkossa äänipuhelut toteutetaan VoLTE-teknologialla.

Puhelu soitettiin Yhdysvaltain NIST-instituutin (National Institute of Standards and Technology) kampuksella Coloradon Boulderissa. Bittium ja NIST ovat solmineet tutkimus- ja kehitysyhteistyösopimuksen (Cooperative Research and Development Agreement), jonka myötä Bittium on NIST:n kumppani pelastusviranomaisten viestintää kehittävässä PSCR-tutkimusohjelmassa.

Tutkimusohjelman tarkoituksena on arvioida viranomaiskäyttöön tarkoitettuja edistyneitä laajakaistalaitteistoja ja -ohjelmistoja.

”Onnistunut VoLTE-puhelu FirstNet-verkkoympäristössä on merkittävä virstanpylväs ja kertoo siitä, että järjestelmä on teknisesti valmis’’, toteaa Bittiumin Yhdysvaltain johtaja Jani Lyrintzis.

Testeissä käytettiiin Bittium Tough Mobile -älypuhelinta, jonka käyttöjärjestelmänä on Android 6.0.

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa. (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkossa!

http://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2016?e=19307983/35580639