Robottilennokkien kehityskeskus Tampereelle

Kiinalainen miehittämättömiä UAV-robottilennokkeja valmistava PowerVision avaa tutkimus ja tuotekehitysyksikön Tampereelle. PowerVisionin Tampereen yksikkö keskittyy aluksi radioaalto-, antenni- ja langattomien teknologioiden kehittämiseen.

Kiinalaisyritys vaikuttui suomalaisesta insinööriosaamisesta. PowerVisionia kiinnostivat erityisesti suomalaisosaaminen langattomien tiedonvälitysjärjestelmien, kuvantamisteknologioiden, antureiden ja paikantamisteknologioiden osaaminen kiinnostivat.

”Suomella on hämmästyttävän vahvaa tuotekehitysosaamista PowerVisionille tärkeillä teknologia-aloilla lennokkien ja robottien kehitystyössä.” kertoi Powervision Oy:n toimitusjohtaja Huber Hu.

Lopullinen päätös tutkimus- ja tuotekehityspisteen rakentamiseksi Tampereelle syntyi Finpron ja Tampereen kaupunkiseudun elinkeino- ja kehitysyhtiö Tredean tukemana. Ensimmäiset henkilöt on rekrytoitu.

PowerVisionin miehittämättömiä lennokkeja käytetään muun muassa maatalouden, energiateollisuuden, poliisin ja pelastustyön tukena. Lennokit ovat vakiintumassa osaksi lukuisten yritysten ja viranomaisten päivittäistä toimintaa, sillä kevyinä ja ketterinä ne soveltuvat erinomaisesti esimerkiksi sähkölinjojen tarkistustöihin sekä mittaus- ja kartoitustehtäviin.

Teollisuuden lisäksi lennokkien kuluttajamarkkinat ovat vahvassa kasvussa. PowerVision on julkistanut tänä kesänsä ensimmäiset kuluttajatuotteensa tuotenimillä ”PowerEgg” ja ”PowerEye”.

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa. (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!

http://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2016?e=19307983/35580639