Finlandia-talo saa aurinkokennot

Alvar Aallon suunnitteleman Finlandia-talon katolle asennetaan aurinkopaneelit kuluvan vuoden loppuun mennessä. Katolle asennetaan 150 – 170 aurinkopaneelia teholtaan yhteensä 41 kilowattia. Järjestelmän tuottaa maksimissaan 20 – 25 prosenttia talon sähköstä.

Aurinkokennoja asennetaan kasvavasti suurien toimistorakennusten, mutta myös ensimmäiset kerrostaloasennukset on tehty. Viimeksi Tekesin ja Ilmarisen käyttämän rakennuksen katolle Ruoholahdessa sijoitettiin satoja aurinkokennoja lisäenergian tuottamiseen.

”Olemme Finlandia-talossa panostaneet voimakkaasti ympäristö- ja energia-asioihin viime vuosina. Käynnistimme viisi vuotta sitten kehityshankkeen, jonka aikana olemme muuttaneet 70-luvulla rakennetun talon energiatehokkaaksi. Aurinkopaneelit ovat luonnollinen jatko tälle kehitykselle”, sanoo Finlandia-talon toimitusjohtaja Johanna Tolonen.

Päätös aurinkopaneelien asentamisesta on jatkoa Finlandia-talon pitkäjänteiselle panostukselle energiatehokkuuteen ja ympäristöystävällisyyteen. Samoin se vahvistaa entisestään Finlandia-talon kilpailuasemaa kansainvälisten kongressien järjestäjänä. Finlandia-talossa järjestetään vuosittain satoja erilaisia tapahtumia, joihin osallistuu yli 200 000 kävijää.

Kuva: Finlandia-talo/ Katri Pyynönen

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa. (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!