Aurinkoisia ledejä puutarhureille

Lumiledsin Sunplus -sarjan ledit tukevat sisätila- ja kasvihuoneviljelyä. Uutuudet tuottavat tarkkoja valon aallonpituuksia ja optimoitua spektriä, jotka voivat täydentää tai jopa korvata luonnonvaloa kasvihuoneissa.

Lumiledsin Luxeon Sunplus 20 -ledit on suunniteltu erityisesti puutarhankasvatukseen ja on lajiteltu valosynteettisen fotonivuon (photosynthetic photon flux, PPF) mukaisesti.

Luxeon Sunplus 20 Line on suunnattu kasvihuoneviljelijöille, jotka haluavat lisätä täydentävää keskipäivän valaistusta mahdollistamaan 24-tuntisen tai ympärivuotista kasvatusta. Esimerkiksi Tokiossa on monissa kerrostaloissa kokonainen kerros pienen sadon kasvatukselle käytettäväksi samassa rakennuksessa olevissa ravintoloissa ja kahviloissa.

Uusien ledien avulla suunnittelijat voivat kehittää yksikanavaisia ratkaisuja käyttämällä sinisiä (420-480nm) ja punaisia (620-670nm) aallonpituuksia yhteyttämiseen.

Vaihtoehtoisesti suunnittelijat voivat rakentaa monikanavaisia ratkaisuja valiten ledejä optimoimaan valotehoa kasvatuksen eri vaiheisiin, kuten taimet, itävyys ja kukinta. Siihen tarkoitukseen on 2,0 x 2,0 mm:n tehokkaita ledejä erilaisin sinisen (440-460 nm), punaisten (655-675 nm), (720-750 nm) sekä leveä spektrin ja viileä valkoisen sävyissä.

Luxeon Sunplus 35 Line on puolestaan suunnattu vertikaaliseen viljelyyn, mikä vaatii valaistusta lähietäisyydeltä hyvällä tasaisuudella. Tämä tuotesarja tarjoaa sinisen (440-460 nm), leveän spektrin, valkoisen ja kolme violettia keskitehoisessa ledissä 3,5 × 3,5 millimetrin muodossa.

Violetit ledit tarjotaan erilaisina sinisen suhteissa (400-700 nm) violettiin. Violetti 2,5 prosentin sinisellä kannustaa varsien kasvua ja kukintaa, kun taas violetti 12,5 prosentin sinisellä kannustaa yleistä kasvua ja violetti 25 prosenttisella sinisellä kannustaa vegetatiivista kasvua suuremmiksi lehdiksi.

LISÄÄ: Lumileds (LINKKI), Urban farming solutions from Lumileds -tietoa (LINKKI, Mouser) ja kaikki jakelijat (LINKKI)

Kuvat: Lumileds

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa. (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!