Yhteistyössä sorvattu teholähde

Teholähteisiin keskittynyt Architects of Modern Power (AMP Group) on esitellyt uusimman teholähdealustansa. Uuden standardialustan kautta pyritään tarjoamaan parempi ja kooltaan sopivampi ratkaisu pilvi- ja IoT-palveluiden järjestelmiin.

Neljän teholähdevalmistajan HPABC-qbAMP-standardi perustuu jo aiemmin julkaistuihin ABC-ebAMP ja ABC-qbAMP -määrittelyihin, jotka liittyvät vastaavasti kahdeksasosan ja neljäsosan kokoisiin tehomoduuleihin. Ne oli suunnattu tehotasolle 264-300 W ja 420-468 W.

”Tuleva IoT-maailma asettaa lisää paineita datakeskuksille ja niiden tehonjakeluun tarvittavalle tekniikalle”, sanoo AMP Groupin tiedottaja ja teholähdeyritys CUI:n johtaja, Mark Adams.

Tukemalla yhden kilowatin antotehoa, HPABC-qbAMP -standardi määrittää yhteisiä mekaanisia mittoja, rakenteita  ja sähköisiä ominaisuuksia suuritehoisien kehittyneiden tehoväylien DC-DC-muuntimille hajautetuissa tehonjakojärjestelmissä.

HPABC-qbAMP-standardi on mitoitettu neljännesosan kokoisten tehomoduulien mukaan. Dokumentti määrittelee mekaaniset ja sähköiset ominaisuudet analogisille ja digitaalisille versioille sekä digitaalisten versioiden ohjelmistojen yhteensopivuuden konfiguraatiotiedostoille.

Ensimmäiset tuotteet, jotka täyttävät tämän uuden HPABC-qbAMP-standardin tulevat AMP Groupin jäseniltä ensi vuoden alussa. AMP Group on yhteistyöallianssi, joka muodostettiin vuonna 2014 CUI:n, Ericsson Power Modulesin ja Muratan välillä.

AMP:n jäsenet ovat laatineet vuosien varrella jo monia yhteisistä mekaanisista ja sähköisistä ominaisuuksista tuotteilleen, sisältäen standardisoinnin seuranta-, valvonta- ja viestinnän toiminnoille sekä yleiset konfiguraatiotiedostot kunkin yrityksen moduulien välisille plug-and-play-yhteistoimivuuksille.

LISÄÄ: AMP Group (LINKKI) ja eri koot (LINKKI), CUI (LINKKI), Ericsson (LINKKI) ja Murata (LINKKI)

Kuva: Ericsson

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa. (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!

http://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2016?e=19307983/35580639