Avoin verkkokoulutus kovassa nosteessa – nyt tietoturvaa

Helsingin yliopiston tietojenkäsittelytieteen laitos ja F-Secure käynnistivät eilen ensimmäisen yhteisen kaikille avoimen tietoturva-alan verkkoon tukeutuvan kurssin. Kaikkiaan yliopiston verkkokursseille on osallistunut vuosien varrella 24 000 opiskelijaa.

Helsingin yliopiston tietojenkäsittelytieteen laitoksen johtaja Sasu Tarkoma kertoo, että laitos on panostanut verkon avoimiin MOOC (Massive Open Online Course) -kursseihin isosti vuodesta 2012.

Laitoksen ohjelmoinnin MOOC-peruskurssin aloittaa vuosittain noin 1000 opiskelijaa. Tietoturvakurssin avajaistilaisuudessa korostettiin, kuinka tietoturva-alla tarvitaan erilaisia osaajia, eikä alalle päätymiseen ole vain yhtä väylää.

Uusi Cyber Security Base -kurssi verkossa tarjoaa kiinnostuneilla mahdollisuuden lisätä ammattitaitoaan monipuolisesti. Kurssia käytetään ensimmäistä kertaa myös rekrytoinnin välineenä. Parhaiten kurssista suoriutuneet voivat myöhemmin saada työpaikan F-Securelta.

Heistä vuosittain noin 50 aloittaa myös tietojenkäsittelytieteen opiskelun laitoksella; tätä väylää yliopistoon on käyttänyt 280 henkeä. ’’ Ohjelmointi ja tietoturva ovat uuden MOOC-kokonaisuuden alkua tietojenkäsittelytieteen alueella Helsingin yliopistossa’’, Sasu Tarkoma sanoo.

Tietoturva-alan kurssille voi ilmoittautua vielä kolmen viikon ajan. Kurssi on ilmainen.

LINKKI: Helsingin yliopiston MOOC Cybersecurity (LINKKI)

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa. (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!

http://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2016?e=19307983/35580639