BBC:n korttimikroa pilotoidaan Espoossa

Koululaisten digiopetusta tukeva BBC Micro:bit-korttitietokonetta pilotoidaan Espoossa. Hanketta tukee BBC Micro:bit Foundationin vetäjän Zach Shelby (kuvassa) lisäksi Etteplanin IoT-liiketoimintajohtaja Jaakko Ala-Paavola ja koulutusorganisaatio Mehackit.

Isossa Britanniassa on maaliskuusta 2016 alkaen jaettu noin miljoonalle seitsemännellä luokalla opiskelevalle koululaiselle BBC Micro:bit -korttimikro. Nyt koulutusprojektia tukeva brittisäätiö ryhtyy  auttamaan suomalaisia yläkouluja Mehackit-koulutusyrityksen kanssa.

alapaavolawww
Jaakko Ala-Paavola, Etteplan

Uudenlaista digiopetusta pilotoidaan Espoossa. Pilotin tukijana toimii Etteplanin IoT-liiketoimintajohtaja Jaakko Ala-Paavola, joka osallistuu myös itse ohjelmoinnin opettamiseen.

“On ollut mahtavaa nähdä niin oppilaiden kuin opettajienkin innostus’’, Ala-Paavola sanoo. Hän uskoo, että alusta mahdollistaa ohjelmoinnin liittämisen myös muiden oppiaineiden opetukseen.

Yritys on tehnyt aikaisemminkin yhteistyötä koulujen kanssa ohjelmoinnin opetuksessa, mutta Micro:bit-kortin edullisuus mahdollistaa laitteiden lahjoittamisen opiskelijoille omaksi.

Micro:bitin toimintaa aktivoiva koulutusyritys Mehackit järjestää kaksi työpajaa, joissa nuoret voivat oppia lisää. Ensimmäinen järjestettiin jo viime viikolla Helsingin Design-museossa, mutta toinen on tulossa Kiasmaan 11. marraskuuta.

Mehackitin tekninen johtaja Sanna Reposen mukaan ’’On mahtavaa päästä testaamaan nuorten kanssa, mihin alusta oikein pystyy ja kuinka siitä saadaan kaikki irti ”.

LISÄÄ: Aiempia BBC Micro:bit-uutisia (LINKKI) ja tietoa viime viikon Mehackit-työpajasta (LINKKI).

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa. (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!

http://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2016?e=19307983/35580639