Palkinto napsahti – aurinkoenergia tulee kotiovelle

Tutkimuskeskus VTT:läisten idea asiakkaalle räätälöidystä aurinkoenergiapaketista voitti Fortumin järjestämän Hack the Solar -kehittäjäkisan. Palkinnoksi voittajat saivat 10 000 euroa.

Fortumin kehittäjätapahtumaan valittujen 12 tiimin haasteena oli. kehittää tuotteita ja palveluita. Voittoisan idean pääajatuksena on luoda asiakkaalle asiakkaan omaan kulutusdataan perustuva räätälöity aurinkoenergiapaketti, joka sisältää tiedot sopivasta paneelista, akusta, invertteristä ja pääsulakkeen koosta.

Lopputuotteena on ohjelmisto, joka pystyy laskemaan asiakkaalle optimaalisen paketin ja kertomaan esimerkiksi säästöt ja omavaraisuusasteen viimeisen vuoden ajalta. Ideassa on ainutlaatuista, että suurimmat säästöt tuovan aurinkoenergiapaketin määrittämiseksi tarvitaan vain asiakkaan osoite. Asiakkaan ei myöskään tarvitse tietää aurinkoenergiasta mitään investointia tehdessään, mikä on suuri muutos nykytilanteeseen verrattuna.

VTT:n Hack the Solar -tiimissä olivat Jari Miettinen, Erkka Rinne ja  Atte Löf. Kuva: Industryhack

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa. (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!

http://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2016?e=19307983/35580639