Tekniikka2016: Suomalainen robottiauto esillä

Jyväskylän Tekniikka-messuilla on esillä Suomen ensimmäinen kokeiluluvan saanut robottiauto. VTT: n luomus voi liikkua kaupunki- että maantieliikenteessä täysin itsenäisesti. Ohjelmiston rakentaminen on vielä kesken, mutta anturit ja muu laitteisto ovat jo esittelykunnossa.

Jyväskylän Tekniikka-messuilla tuotu robottiauto ei muistuta ulkoasultaan tulevaisuuden virtaviivaisia menopelejä. Ulkonäöllä ei nyt kuitenkaan ole merkitystä, sillä auto on ahdettu täyteen uusinta anturi- ja tietotekniikkaa.

vttrobottiautoedesta_kuvavtt
VTT:n robottiautossa tärkeintä ovat ohjelmistot sekä anturiratkaisut, joita kehitetään Tampereella. Kuva: Transmart/VTT

Kansainväliset autonvalmistajan kehittävät suurella rahalla robottiautoja, mutta usein niiden tekniikasta ei hiiskuta mitään. VTT:n koeauto sisältää kuitenkin lähes sanoja tekniikoita. Jyväskylässä VTT:n koeauto on esillä koko tapahtuman ajan.

Muuten messuilla keskitytään teollisuuden ratkaisuihin ohjauslaitteista uusimpiin IoT-ratkaisuihin. Tapahtumassa on runsaasti seminaaritarjontaa. Aiheet vaihtelevat teollisesta internetistä aina koneiden tietoturvaan ja koneautomaatioon. Ompa mukana myös IoT-laitteiden verkkomittaamista ja tehoelektroniikan vianhakua.

Torstaihin asti jatkuvan Tekniikka-messujen lisäksi Jyväskylän messukeskuksessa järjestetään Kyberturvallisuusnäyttely, jonka yhteyteen on uutena koottu myös ict-ammattilaisten rekrytointialue. Kaksi vuotta sitten Jyväskylän kolmen messun yhteistapahtumaan keräsi yli 10 000 kävijää.

LISÄÄ: Tekniikka2016:n seminaarit ja tietoiskut (LINKKI) ja robottiautosta (LINKKI).

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa. (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!