Kokonaisvienti laski elokuussa – sähkötekniikka nousi

Suomen tavaraviennin arvo väheni elokuussa kaksi prosenttia vuoden takaisesta Tullin ulkomaankauppatilastojen mukaan. Vienti oli hieman yli 3,9 miljardia euroa. Sähkötekniikassa generaattoreiden ja -moottoreiden, vienti suureni viime vuodesta 22 prosenttia.

Sähkökoneiden ja -laitteiden, elintarvikkeiden sekä metallien vienti kasvoi elokuussa, mutta muiden päätoimialojen kokonaisvienti pieneni. Yksittäisistä huomattavista tavararyhmistä viennin kasvua tilastoitiin paperimassalle, kojeille ja mittareille sekä sähkögeneraattoreille ja -moottoreille.

Lääkintäkojeiden ja tieteellisten instrumenttien viennin kasvu ylsi kuuteen prosenttiin. Jyrkintä viennin lasku oli moottoriajoneuvojen kohdalla.

Vienti EU-maihin laski elokuussa kaksi prosenttia, ja myös vientiin EU:n ulkopuolelle tilastoitiin laskua kaksi prosenttia.  Vienti kohosi tärkeimmistä vientimaista Yhdysvaltoihin, Kiinaan, Isoon-Britanniaan ja Ranskaan.

Vienti Venäjälle kasvoi elokuussa kaksi prosenttia koneiden ja laitteiden, öljyjalosteiden sekä paperin ja pahvin viennin kasvun johdosta. Edellisen kerran kuukausittainen Venäjälle viennin arvo kasvoi joulukuussa 2013. Vienti Saksaan, Ruotsiin ja Alankomaihin heikkeni elokuussa. Tammi-elokuussa EU-maihin viennin arvo väheni kolme prosenttia ja ulkokaupan viennin arvo yhdeksän prosenttia.

LISÄÄ: Tullin kuukausitilasto viennistä ja tuonnista 1-8/2016 (LINKKI, pdf)

Kuva: ABB

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa. (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!

http://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2016?e=19307983/35580639