Suomalaiskouluihin ohjelmoitavia pikkurobotteja

Supercell-perustajien Me-säätiö lahjoittaa suomalaisiin kouluihin 250 pienikokoista ohjelmoitavaa Robbo-robottia. Tarkoitus on tuoda kouluille uudenlaisia keinoja opettaa ohjelmointia ja robotiikkaa. Samaan pyrkii BBC Micro:bit-korttitietokoneet Suomeen tuonut Mehackit yhteistyökumppaneineen.

Me-säätiön lahjoittamien Robbo-pienoisrobottien lisäksi koulut saavat koodauksen ja robotiikan opetusmateriaalia. Koodausta kouluihin! –niminen hanke pyrkii erityisesti tukemaan alakoulujen iltapäiväkerhotoimintaa eri paikkakunnilla. Kohdekouluja on 25 ja robotteja 250.

”Haluamme rakentaa koodaushankkeella koulujen oppilaille väylän innostavaan tulevaisuuden työmaailmaan,” kertoo Me-säätiön toimitusjohtaja Ulla Nord. ”Koodauksen maailma on rajaton ja lapset ovat täynnä luovuutta, jota saa tällä saralla hyödyntää rajattomasti,” hän lisää.

Jokaisella suomalaisella koululla on mahdollisuus olla osana Me-säätiön ja Robbo-hanketta. Hakuaika on joulukuun 4. päivään asti. Hanke aloitetaan joulukuussa 2016 ja toteutetaan kevät- ja syyslukukausien 2017 aikana.

Me-säätiö on Supercellin perustajien Ilkka Paanasen ja Mikko Kodisojan perustama säätiö. Robotteja valmista Robbo on vuonna 2015 perustettu opetusteknologian startup, jonka pienoisrobotit ja ohjauselektroniikka on kehitetty yhteistyössä Helsingin yliopiston Opettajankoulutuslaitoksen Innokas-verkoston kanssa.

”Teknologia ja teknologian kehitys vaikuttaa suuresti yhteiskunnan kehitykseen. Haluamme tuoda ohjelmoinnin ja robotiikan kouluihin ja tällä tavalla vaikuttaa Suomen kehitykseen luomalla paremman elämän- ja työnlaadun,” sanoo Robbo Europe projektijohtaja Kristina Z. Karkkonen.

BBC:n korttimikro Suomeen

Koululaisten ohjelmointitaitojen hankkimiseen pyritään Suomessa pian myös BBC Micro:bit-korttitietokoneiden avulla. Ensimmäisiä pilotoidaan jo Espoossa. Mukana ovat Sensinodella ja ARM:lla toiminut Zach Shelby, BBC Micro:bit Foundation, Etteplanin IoT-liiketoimintajohtaja Jaakko Ala-Paavola ja koulutusorganisaatio Mehackit.

LISÄÄ: Robbo-tuotteet (LINKKI), Me-säätiö (LINKKI) koodausta kouluihin (LINKKI) ja BBC Micro:bit (LINKKI, UT-uutinen 20.10.2016)

Kuva: Robbo

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa. (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkossa!