Harrastajien radiopuhelimet vapautetaan luvista

Ensi vuoden alusta harrastajakäyttöön tarkoitettuihin radiopuhelimiin ei tarvita erillistä radiolupaa. Viestintävirasto esittää, että harrastajien metsästysradiot sekä koiratutkat ja radiomikrofonit vapautetaan radioluvista.

Luvan vaatineita radiolaitteita on yli 40 000 kappaletta eli luvasta vapautus koskettaa suurta ihmisjoukkoa. Radiomikrofoneja käytetään puheen ja musiikin langattomaan siirtoon yrityksissä, yhteisöissä sekä tapahtumissa.

Perusmallisia radiopuhelimia käyttävät esimerkiksi metsästäjät yhteydenpitoon ja koirien seurantaan maastossa sekä tiepalvelu, vapaaehtoinen pelastuspalvelu sekä autourheilun harrastajat.

Viestintäviraston yhtenä tavoitteena on keventää radiolähettimien käytön sääntelyä ja vapauttaa radiolähettimiä luvanvaraisuudesta aina kun radiolupa ei ole välttämätön taajuuksien tehokkaan ja häiriöttömän käytön takia.

Kuva: Zodiac/Erämaailma

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa. (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!