Electronica2016: Uusia IoT-piirejä ja tietoturvaa

Münchenissä eilen alkanut Electronica tarjoaa runsaasti uusia tuotteita ja ratkaisuja. Uutuudet ovat mainostekstien mukaan entistä pienempiä, nopeampia ja IoT-ratkaisuihin aiempaa sopivampia. Uutuuksien rinnalla IoT-alueen tietoturva puhuttaa messuväkeä toimitusjohtajasta suunnittelijaan.

Tulevaisuuden laiteinternetin tietoturvauhat ovat nousemassa entistä tärkeämmäksi, joista on saatu vasta esimaksua. Messuilla esineiden internetin tietoturva puhutti myös piiritalojen ykkösjohtoa.

electronicaceowwwVoidaanko laiteinternetissä toteuttaa tietoturva koko matkalle ja pitääkö se toteuttaa raudalla vai ohjelmallisesti? Lopullinen ratkaisu vaatii varmaan kokonaisratkaisua, jota ei kannata ratkaista yksittäisellä tekniikalla tai tuotteella.

Tapahtuman ensimmäisenä päivänä aiheesta keskustelivat ST:n Carlo Bozotti,  NXP:n Rick Clemer, Infineonin Reinhard Ploss ja kännykkä-SIM- ja muutakin tietoturvaa toimittavan Gieseche+Devirentin Stefan Auerbach ja Deutsche Telecomista Frank H.P. Fitzek.

Samaa asiaa jatkoi NXP esittelemällä IoT-Gateway-ratkaisun, jonka avulla voidaan Iot-ratkaisuja eristää uudella tavalla. electronicanxpiotgateway

Moduuli on helposti laajennettavissa ja tukee Wifin lisäksi Zigbee- ja Thread-tekniikoita ja Amazonin AWS-IoT-pilvipalveluita.

Terveysalue kiinnostaa elektroniikkavalmistajia

Electronica-messujen toinen selkeä trendi oli laajan auto- ja IoT-elektroniikan lisäksi piiri- ja materiaaliratkaisut terveydenhoidon ja puettaviin ratkaisuihin.

Puettavien laitteiden odotetaan mullistavan lääketieteellisen hoidon lähivuosina. Lääkärit voivat seurata potilaan statistiikkaa tai jopa diagnosoida sairauksia kaukaakin.

Tekniikalla on myös paljon potentiaalia, mitä tulee ennaltaehkäisyyn, koska sairauksia voidaan tunnistaa aikaisemmin ja entistä tarkemmin. Elektroniset komponentit – anturit ja signaaliketjun elementit eli virranhallinta, ohjaimet ja langattomat yksiköt – muodostavat puettavien sydämen, jotka keräävät ja analysoivat tietoja.

Terveysalue tulee olemaan myös yksi suuria IoT-tekniikoiden soveltajia, joten anturiratkaisujen tietoturva pitää ratkaista ennen tuotteiden laajamittaista käyttöä.

Electronica jatkuu vielä perjantaihin Münchenissä.

 

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa. (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!

http://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2016?e=19307983/35580639