Bittium osti lääkintäelektroniikan osaamista

Oululainen Bittium hakee kasvua terveyselektroniikasta. Bittium Technologies on ostanut kuopiolaisen terveydenhuollon teknologiaan erikoistuneen Mega Elektroniikan ja osan terveyspalveluita tarjoavasta MegaKotosta. Kauppasumma on yhdeksän miljoonaa euroa.

Elektronbittinä aiemmin tunnetun Bittiumin teknologiayksikkö on hankkinut omistukseensa terveydenhuollon teknologiaan erikoistuneen Mega Elektroniikan emoyhtiö Remegan koko osakekannan.

Kuopiolaisen yrityksen kautta Bittium pääsee mukaan voimallisemmin terveysalueelle. Yritys on kehittänyt aiemmin jo asiakasyrityksilleen sykemittareita ja urheilukelloja.

”Bittiumilla on yli 30-vuoden kokemus langattomassa radioteknologiassa ja tänään tehty kauppa laajentaa meidän teknologiaosaamistamme terveydenhuollon teknologiaan, jossa ollaan yhä enenevässä määrin siirtymässä kohti langattomia ratkaisuja potilaiden monitoroinnissa,” sanoo Bittiumin toimitusjohtaja Hannu Huttunen.

Mega Elektroniikka oston myötä Bittiumille tulee myös 28,2 prosentin osuus terveydenhuollon palvelutarjontaan erikoistuneesta MegaKoto Oy:stä. Bittium on tehnyt myös sopimuksen kaikkien MegaKoto Oy:n osakkeiden ostamisesta. Suurin osakas on Arto Remes, Remega Oy:n ja Mega Elektroniikka Oy:n toimitusjohtaja.

MegaKoto tarjoaa sydämen rytmihäiriöiden kokonaisvaltaista seurantapalvelua asiakkailleen, joita ovat terveyskeskukset sekä terveyspalveluita tarjoavat yritykset ja sairaalat. Koko Mega Elektroniikan ja MegaKoton liikevaihto on kolmen miljoonan euron luokkaa ja väkeä 28 Kuopiossa.

TAUSTAA: Kuopiolainen lääkintälaitevalmistaja

Mega Elektroniikka Oy on vuonna 1983 perustettu suomalainen yritys, joka on ISO13485-sertifioitu lääkintälaitevalmistaja. Yhtiö on erikoistunut biosignaalien mittaamiseen kardiologian, neurologian, kuntoutuksen, työterveyden ja urheilulääketieteen osa-alueilla.

Kaupan myötä Bittiumin omistukseen siirtyvät sydämen etämonitorointiin keskittynyt Faros-tuoteperhe (kuvassa), aivojen sähköisen toiminnan mittaamiseen keskittynyt NeurOne -tuote, BrainStatus kertakäyttöinen pika-analyysipanta muun muassa epilepsian ja aivohalvauksen tunnistamiseen ja ensihoitoon sekä muita terveydenhuollon teknologiatuotteita.

Faros-laitteilla on EU:n lääkintälaitedirektiivin mukainen CE Class IIa -hyväksyntä ja Yhdysvalloissa FDA-hyväksyntä. Megakoto Oy on Valviran hyväksymä yksityinen terveydenhuollon palveluiden tuottaja, jonka sydämen seurantaan tehtyä Kardiolog.fi -palvelua käyttää yli 70 suomalaista terveyskeskusta ja yksityistä asemaa.

Kuva: Mega Elektroniikka / Faros

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa. (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!

http://issuu.com/uusiteknologia.fi/docs/1_2016?e=19307983/35580639