Pienikokoinen 4G-moduuli esineiden internetiin

Sveitsiläinen u-blox esitteli perjantaina päättyneillä elektroniikkamesuilla pienikokoisen LARA-R3121 –moduulin. Uutuus rakentuu  LTE-verkon modeemista ja siihen integroidusta GNSS-paikannustekniikasta.

U-Bloxin LARA-R3121 soveltuu esineiden internetin ratkaisuihin, kuten sähkönjakelun mittauksiin, lääketieteelliseen potilasseurantaan, älykkäisiin taloratkaisuihin sekä maksuautomaatteihin. ”Uusi moduuli on suunniteltu teollisuusmarkkinoille”, sanoo u-bloxin perustaja ja vetäjä Andreas Thiel. Se on tarkoitettu erityisesti esineiden internetiin ja M2M-laitteille.ubloxlarabb

”Tämä on ainoa moduuli, joka käsittää LTE Cat 1 modeemin ja GNSS-osuuden, jossa on moduulipiiristö ja ohjelmisto, jotka on kehittänyt sama toimittaja”, sanoo  U-Bloxin Thiel. Hänen mukaansa useimmat markkinoiden muista IoT-moduuleista käyttävät LTE-modeemia, jonka on keskittynyt puolijohdevalmistaja joka kauppaa sitä perinteisille puhelinvalmistajille.

Uutuusmoduulissa on LTE Luokka 1 modeemi ja GNSS (Global Navigation Satellite System) -satelliittipaikannusosa. LTE Cat 1 tarjoaa myötäsuunnan kymmenen megabitin ja yläsuuntaan viiden megabitin sekuntinopeuden.

Moduuli toimitetaan  24 x 26 millimerin LARA LGA -muodossa, joka mahdollistaa automatisoidun valmistuksen. Kotelo on nastayhteensopiva u-bloxin LARA-R2-sarjan moduulin kanssa. Moduulin ohjelmistopäivitys voidaan tehdä verkon kautta. Se hyödyntää myös alusta-loppuun suunniteltuja turvatekijöitä, kuten turvallista boottausta, koko kuljetuskerroksen turvaa  ja todennuksen rajapinnoista API:iin.

LISÄÄ: u-blox (LINKKI) ja tuotetieto (LINKKI)

Uusimmat teknologiauutiset kätevästi uutiskirjeessä – kerran viikossa. (LINKKI)

LUE – UUTTA  – LUE – UUTTA – LUE – UUTTA

Uusi ammattilehti huipputekniikan kehittäjille – Lue ilmaiseksi verkosta!